Новини

Україна надасть 3 млн доларів розробникам технологій для боротьби з російськими безпілотниками

Міністерство інфраструктури України оголосило у Facebook 26 червня, що виділить по 1 мільйону доларів США трьом окремим українським компаніям для виробництва та масштабування механізмів захисту від російських повітряних атак.Міністерство написало, що понад 200 розробників, інженерів та кіберфахівців зустрілися на вихідних на “Хакатоні проти безпілотників”, щоб створити та представити нові системи та технології для виявлення, відстеження та знищення безпілотників.

Серед учасників хакатону було обрано три компанії, які представили найбільш комплексні та переконливі плани. Вони отримають фінансування у розмірі 1 мільйона доларів на доопрацювання та реалізацію своїх проектів.

Україна щодня зазнає атак російських безпілотників. Багато з цих атак здійснюються іранськими безпілотниками Shahed-136/131, які іноді називають безпілотниками-камікадзе.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, лише у травні Росія запустила щонайменше 400 безпілотників Shahed по Україні. Загалом, за його словами, з вересня минулого року над Україною було запущено щонайменше 1200 ударних безпілотників.

Протиповітряна оборона завжди була слабким місцем української армії і є однією з основних сфер, в якій Україна звертається до міжнародних союзників за підтримкою. Хоча системи протиповітряної оборони, що постачаються Заходом, такі як американський “Патріот”, допомогли Україні захистити своє небо, цієї підтримки все ще недостатньо.

США та їхні союзники по НАТО також намагаються надати Україні все необхідне, оскільки багато їхніх наземних систем протиповітряної оборони були деактивовані після закінчення холодної війни, згідно з даними Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

Нова ініціатива українського уряду демонструє концентрований розвиток внутрішньої оборони та меншу залежність від іноземних союзників у захисті України з неба.

“Наше завдання – максимально підтримати розробників, створити умови для серійного виробництва альтернативних систем проти іранських безпілотників Shahed”, – сказав Кубраков.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ціни на вживані авто зі США ідуть униз: які моделі здешевшали найбільше (фото)

Вживані авто зі США дешевшають упродовж останнього року. Після різкого злету цін у минулі роки американський…

10 хв. ago

Чоловіки спіймали одну з найрідкісніших риб у світі: чому це поганий знак (фото)

Двоє австралійців під час прогулянки на острові Топ-Енд виловили одну з найрідкісніших риб у світі.…

14 хв. ago

Сила магнітної бурі виросла до 7 балів: коли вона завершиться

На нашій планеті наразі тримається сильна магнітна буря. Астросиноптики кажуть, що вона, ймовірно, спричинена сонячним вітром,…

45 хв. ago

Молоко, м’ясо, хліб: виробники різко підняли ціни на найважливіші продукти

У серпні 2024 року спостерігалося значне зростання оптових цін виробників промислової продукції. Порівняно з аналогічним…

50 хв. ago

Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати

Українське законодавство чітко регулює питання реєстрації місця проживання, і за порушення цих правил передбачені штрафи.…

53 хв. ago

В реєстр Оберіг хочуть автоматично вносити дані про стан здоров’я військовозобов’язаних

До Закону «Основи законодавства України про охорону здоров'я» внесуть зміни, якими знімуть гарантії медичної таємниці…

1 годину ago