Новини

Україна надасть 3 млн доларів розробникам технологій для боротьби з російськими безпілотниками

Міністерство інфраструктури України оголосило у Facebook 26 червня, що виділить по 1 мільйону доларів США трьом окремим українським компаніям для виробництва та масштабування механізмів захисту від російських повітряних атак.Міністерство написало, що понад 200 розробників, інженерів та кіберфахівців зустрілися на вихідних на “Хакатоні проти безпілотників”, щоб створити та представити нові системи та технології для виявлення, відстеження та знищення безпілотників.

Серед учасників хакатону було обрано три компанії, які представили найбільш комплексні та переконливі плани. Вони отримають фінансування у розмірі 1 мільйона доларів на доопрацювання та реалізацію своїх проектів.

Україна щодня зазнає атак російських безпілотників. Багато з цих атак здійснюються іранськими безпілотниками Shahed-136/131, які іноді називають безпілотниками-камікадзе.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, лише у травні Росія запустила щонайменше 400 безпілотників Shahed по Україні. Загалом, за його словами, з вересня минулого року над Україною було запущено щонайменше 1200 ударних безпілотників.

Протиповітряна оборона завжди була слабким місцем української армії і є однією з основних сфер, в якій Україна звертається до міжнародних союзників за підтримкою. Хоча системи протиповітряної оборони, що постачаються Заходом, такі як американський “Патріот”, допомогли Україні захистити своє небо, цієї підтримки все ще недостатньо.

США та їхні союзники по НАТО також намагаються надати Україні все необхідне, оскільки багато їхніх наземних систем протиповітряної оборони були деактивовані після закінчення холодної війни, згідно з даними Центру стратегічних і міжнародних досліджень.

Нова ініціатива українського уряду демонструє концентрований розвиток внутрішньої оборони та меншу залежність від іноземних союзників у захисті України з неба.

“Наше завдання – максимально підтримати розробників, створити умови для серійного виробництва альтернативних систем проти іранських безпілотників Shahed”, – сказав Кубраков.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Я не ідіотка”: блогерка назвала пластичні операції, на які не погодиться навіть за мільйон

Інтернет-знаменитість та популярна блогерка Анастасія Покрищук відома багатьом завдяки модифікації своєї зовнішності через пластичні операції,…

1 годину ago

Навіщо у коктейлях дві трубочки: майже ніхто не знає, як їх використовувати

Трубочки доповнюють далеко не кожен коктейль. Міцні напої, які подають в маленьких чарках і які…

1 годину ago

“Ми повинні вийти”: Трамп хоче “вивести” США з російсько-української війни

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв "вивести" США з російсько-української війни та провести…

1 годину ago

Припиніть прасувати постільну білизну: причини, чому потрібно відмовитися від цієї звички

Раніше практична кожна жінка завжди прасувала постільну білизну після прання. Виявляється, від цієї звички краще…

2 години ago

Як правильно зберігати літній одяг взимку: поради експертів

Дні поступово стають холоднішими, тож багато людей почали діставати більш теплий одяг із шаф і стали думати…

2 години ago

Годують рисом: у мережі показали курячі яйця з абсолютно білим жовтком (фото)

Фотографії варених яєць з білим жовтком завірусились у японських соціальних мережах. Тисячі людей тепер не…

2 години ago