Новини

У Міноборони Великобританії розповіли про підготовку українських військових

Бен Уоллес повідомив, що Сполучене Королівство та міжнародні партнери продовжуватимуть надавати цю життєво важливу підтримку стільки, скільки буде потрібно.У Міністерстві оборони Великобританії повідомили, що протягом останнього року понад 17 000 українських новобранців пройшли підготовку у представників Британії та інших союзників, інформує AFP.

Новобранці пройшли «виснажливу» п’ятитижневу програму, яка, за словами міністерства, перетворила їх «з цивільних на солдатів». Велика Британія та дев’ять країн-партнерів – Канада, Австралія, Нова Зеландія, Норвегія, Фінляндія, Швеція, Данія, Литва та Нідерланди – запустили ініціативу із набору добровольців до Збройних сил України у червні минулого року, інформує The Guardian. Згідно програми підготовки під керівництвом інструкторів із Великої Британії, яка отримала назву «Операція Інтерфлекс», українські солдати, які майже не мали попереднього військового досвіду, опанували різні навички, включаючи поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою та тактику патрулювання.

«Принизливо спостерігати за рішучістю та стійкістю українських новобранців, які прибувають на британську землю з усіх верств суспільства, щоб тренуватися, щоб воювати разом з нашими британськими та міжнародними силами», — сказав міністр оборони Великобританії Бен Уоллес.

«Сполучене Королівство та наші міжнародні партнери продовжуватимуть надавати цю життєво важливу підтримку, допомагаючи Україні захищатися від російської агресії, стільки, скільки буде потрібно», – підкреслив Бен Уоллес.

Британія спочатку запропонувала навчити до 10 000 українських військових бойовим навичкам на основі базової підготовки солдатів Великобританії. За даними британського міністерства оборони, програму розширено і тепер планується підготувати близько 30 000 новобранців до 2024 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Почувалася мішенню і здобиччю: туристка назвала найбільш небезпечну країну Європи

Як відомо, соло-подорожі стають дедалі популярнішими, але питання безпеки залишається головною проблемою для багатьох мандрівників.…

1 годину ago

Кратер 82 м й обриси фундаменту: знищені склади під Торопцем та Краснодаром видно з супутника

Після ударів Сил оборони по трьох арсеналах ЗС РФ, які стались 18 та 21 вересня,…

1 годину ago

Клімат Землі повертається на доісторичний рівень: що буде з людством – науковці

Дослідження клімату Землі розкриває нові подробиці про далеке минуле планети та її потенційне майбутнє. Група…

2 години ago

ТЦК живуть у своєму світі: одеський військком розповів про зарплати, бусифікацію та ІПСО

Військком Одеської області Юрій Пуйко прокоментував "бусифікацію" – за його словами, це слово треба викорінювати.…

2 години ago

Один скелет: російська співачка, яка має проблеми з алкоголем, екстремально схудла

Російська співачка Максим, яка раніше скасувала кілька концертів через проблеми з алкоголем, викликала занепокоєння серед…

2 години ago

Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами

З 1 жовтня 2024 року в Україні вступає в дію новий тимчасовий ліміт на перекази…

2 години ago