Новини

Пригожин прокоментував свій похід на Москву

Це перша публічна заява ватажка ПВК “Вагнер”, зроблена після закінчення заколоту.Прес-служба Євгена Пригожина опублікувала аудіокоментар глави ПВК “Вагнера” “щодо подій, що відбулися”.

Це перша публічна заява Пригожина, зроблена після закінчення заколоту. У 12-хвилинному аудіоповідомленні Пригожин докладно розповів про організований ним військовий заколот у Росії.

Основні тези заяви Пригожина

“ПВК “Вагнера” – найдосвідченіший і найбоєздатніший підрозділ у Росії, у можливому і в світі.Останнім часом цей підрозділ домігся гарних результатів на Україні.Унаслідок інтриг, непродуманих рішень цей підрозділ мав припинити існування з 1 липня.Рада командирів довела інформацію до бійців. Ніхто не погодився підписувати контракт із Міноборони, бо всі розуміли, що це призведе до втрати боєздатності і що досвідчені бійці фактично підуть на м’ясо.Ті, хто хотів перейти в Міноборони – перейшли. Але це 1-2%.Усі доводи, щоб зберегти ПВК, були використані, але жоден не був реалізований.Ми були проти цього рішення. Його ухвалили в найбільш невідповідний момент. Ми збиралися, якщо це рішення не буде ухвалено, вийти 30 червня і передати техніку біля штабу СВО.Попри те, що ми не проявляли жодної агресії, по нас було завдано ракетного удару. Близько 30 бійців загинули. Це послужило тригером того, що ми вирішили висуватися негайно.Я сказав, що ми не збираємося проявляти агресію. Але якщо по нас будуть бити – ми будемо давати відповідь.Під час усього маршу ми пройшли 780 кілометрів. Не було вбито жодного солдата на землі. Ми шкодуємо про те, що ми змушені були завдавати ударів по авіаційних засобах – але це тому що вони кидали бомби.Ми блокували і знешкодили всі військові об’єкти, які знаходилися на дорозі. Не загинув ніхто з тих, хто перебував на землі. Серед нас – кілька поранених і двоє загиблих солдатів Міноборони, які приєдналися до нас із власної волі.Метою походу було не допустити знищення ПВК Вагнера і притягнення до відповідальності тих, хто зробив величезну кількість помилок під час СВО.Усі військові, які нас бачили, підтримували нас.Ми зупинилися в той момент, коли перший загін розгорнув свою артилерію, зробив розвідку – і стало очевидно, що проллється багато крові. Ми порахували, що демонстрація достатня. Ми розвернулися, тому що:Ми не хотіли пролити російську кров.Ми йшли для демонстрації свого протесту, а не для повалення влади в країні.У цей час Лукашенко простягнув руку і запропонував знайти шляхи вирішення для подальшої роботи ПВК у законній юрисдикції. Колони розвернулися назад і пішли в табори.Наш (вагнерівців – прим. ред.) марш показав безліч речей:

серйозні проблеми безпеки по всій території країни – ми блокували всі аеродроми і військові частини.За 24 години ми пройшли ту відстань, яка становить відстань від кордону з Україною до Ужгорода. Якби на початку СВО завдання виконували такі ж люди як ПВК Вагнера, можливо спецоперація тривала б добу. Ми показали рівень організації, який має бути в російської армії.Коли ми йшли повз російські міста, мирні жителі зустрічали нас із прапорами Росії та Вагнера. Вони всі були щасливі. Багато з них досі пишуть слова підтримки, а деякі розчаровані в тому, що ми зупинилися. Тому що в марші справедливості вони бачили підтримку боротьби з бюрократією та іншими недугами, які сьогодні є в нашій країні.Ось основні запитання, на які я можу дати відповіді, щоб унеможливити пересуди:

Наш марш ми почали через несправедливість,Дорогою на землі ми не вбили жодного солдата,За добу не дійшли всього 200 кілометрів до Москви, повністю взяли під контроль Ростов,Мирні жителі раді нас бачити,Ми показали, який вигляд мало мати 24 лютого 2022 року,У нас не було мети повалення режиму і законно обраної влади,Розвернулися ми, щоб не проливати кров російських солдатів”, – сказав Пригожин.

Ольга Степанова

Recent Posts

Черговий удар КАБами по Харкову: зупинити кривавих маніяків РФ можна лише рішучими діями

Черговий військовий злочин у Харкові, скоєний російськими окупантами. Черговий удар КАБ про які сказано так багато…

11 хв. ago

Розкрито приховане значення образів Луї, Джорджа та Шарлотти на королівському заході

Стало відомо, чому Кейт Міддлтон одягнула дітей на один королівський захід саме в таких кольорах.…

17 хв. ago

Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати курточки

В останні дні вересня температура повітря почне знижуватись, у деяких регіонах до максимальних +15 градусів.…

21 хв. ago

Білорусь почала підготовку до війни: Лукашенко зробив заяву

Білорусь не має наміру воювати, але повинна готуватися до можливого конфлікту через ті події, які наразі…

24 хв. ago

Залужний пояснив, як західні партнери можуть допомогти Україні у війні

Український посол у Великій Британії Валерій Залужний заявив, що партнери можуть допомогти Україні, збиваючи російські ракети та безпілотники на…

29 хв. ago

Впливові персони змусили пасажирів елітного круїзного лайнера закритися у своїх каютах

Платоспроможні гості круїзного лайнера Sun Princess поскаржилися, що впливові персони зіпсували їм подорож. За словами пасажирів, натовпи…

42 хв. ago