Новини

Країни ЄС не погодили виділення військової допомоги для ЗСУ

Міністри закордонних справ ЄС не змогли погодити виділення для України 8-го пакету військової допомоги, хоча затвердили новий внесок країн-членів до Європейського фонду миру в обсязі 3,5 млрд євро.Про це 26 червня повідомив під час пресконференції у Люксембурзі за підсумками ради міністрів ЄС із закордонних справ Високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ.

“Ми підтвердили наше зобов’язання підтримувати Україну, подвоїти зусилля з поставок обладнання та з тренування, зробити все, щоб підтримати контрнаступ, який здійснює Україна. Перш за все, ми погодили дуже потрібний додаток у 3,5 мільярди євро до Європейського фонду миру та негайно мали пояснити, що це не лише для України. Ухвалення 8-го пакета допомоги для України все ще не знайшло вирішення. Ми працювали особисто з усіма, намагаючись вирішити це питання якнайшвидше, тому що цей пакет підтримки для України залишається життєво важливим“, – сказав Боррель.

Він нагадав, що додаткові внески до міждержавного Європейського фонду миру будуть спрямовані, окрім України, на підтримку партнерів Європейського Союзу будь-де у світі, включаючи Африку та Західні Балкани.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо причин блокування чергового траншу військової допомоги для України, Боррель повідомив, що продовжить працювати з Угорщиною й Україною, щоб знайти відповідні рішення.

“Мені шкода, що цей ще один транш допомоги не був погоджений. Ми продовжуватимемо працювати з Угорщиною і Україною, щоб бачити, як можемо знайти рішення, розблокувати цей стан справ“, – додав Боррель.

Нагадаємо, що Угорщина не підтримала виділення чергового траншу у 500 млн євро військової допомоги Україні з Європейського фонду миру державами-членами ЄС через включення Україною угорського OTP Bank до списку “спонсорів війни”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Яйцеподібна вітряна турбіна шокувала експертів: вона відключила всі сонячні панелі

Яйцеподібна вітрова турбіна з вертикальною віссю може стати розв'язанням проблеми, яка турбує експертів у сфері…

3 хв. ago

Власників банківських карток попередили: готуйтесь втратити частину заощаджень

Українські вкладники можуть зіткнутися з істотним підвищенням податкового навантаження на депозити, якщо військовий збір буде…

6 хв. ago

У мережі помітили перші повістки у ТЦК від “Укрпошти”: як вони виглядають

У мережі помітили перші повістки від ТЦК, які були надіслані поштою. Стверджується, що їх бачили у…

11 хв. ago

Туристи зіпсували знаменитий термальний басейн, кидаючи в нього монетки “на удачу”

Знаменитий геотермальний басейн Єллоустонського національного парку в США під назвою "Морнінг Глорі" ("Morning Glory"), як…

19 хв. ago

Підкинули свинячі голови та облили фасад кров’ю: деталі нападу на біженців у Німеччині

У Німеччині, куди з початку повномасштабного вторгнення Росії також їдуть громадяни України, стався напад на…

23 хв. ago

Зачепило щось величезне: на каноїстів в озері Лох-несс напала невідома істота (фото)

Мисливці за Лохнеським чудовиськом знову загорілися надією після чергової загадкової зустрічі на знаменитому озері Лох-Несс. Батько і…

43 хв. ago