Новини

Країни ЄС не погодили виділення військової допомоги для ЗСУ

Міністри закордонних справ ЄС не змогли погодити виділення для України 8-го пакету військової допомоги, хоча затвердили новий внесок країн-членів до Європейського фонду миру в обсязі 3,5 млрд євро.Про це 26 червня повідомив під час пресконференції у Люксембурзі за підсумками ради міністрів ЄС із закордонних справ Високий представник ЄС Жозеп Боррель, передає Укрінформ.

“Ми підтвердили наше зобов’язання підтримувати Україну, подвоїти зусилля з поставок обладнання та з тренування, зробити все, щоб підтримати контрнаступ, який здійснює Україна. Перш за все, ми погодили дуже потрібний додаток у 3,5 мільярди євро до Європейського фонду миру та негайно мали пояснити, що це не лише для України. Ухвалення 8-го пакета допомоги для України все ще не знайшло вирішення. Ми працювали особисто з усіма, намагаючись вирішити це питання якнайшвидше, тому що цей пакет підтримки для України залишається життєво важливим“, – сказав Боррель.

Він нагадав, що додаткові внески до міждержавного Європейського фонду миру будуть спрямовані, окрім України, на підтримку партнерів Європейського Союзу будь-де у світі, включаючи Африку та Західні Балкани.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо причин блокування чергового траншу військової допомоги для України, Боррель повідомив, що продовжить працювати з Угорщиною й Україною, щоб знайти відповідні рішення.

“Мені шкода, що цей ще один транш допомоги не був погоджений. Ми продовжуватимемо працювати з Угорщиною і Україною, щоб бачити, як можемо знайти рішення, розблокувати цей стан справ“, – додав Боррель.

Нагадаємо, що Угорщина не підтримала виділення чергового траншу у 500 млн євро військової допомоги Україні з Європейського фонду миру державами-членами ЄС через включення Україною угорського OTP Bank до списку “спонсорів війни”.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Черкасах медики рятували чоловіка, який проковтнув 6 гайкових ключів (фото)

У Черкасах медики рятували чоловіка, який потрапив до лікарні у важкому стані. Рентген показав, що…

12 секунд ago

Вчені попереджають про дводенну магнітну бурю: якої вона буде сили та коли

Найближчими днями астросиноптики прогнозують магнітні бурі на Землі. Причиною їх виникнення стане викид корональної маси…

7 хв. ago

В Україні не зупиняли мобілізацію чоловіків від 50 до 60 років

Народний депутат Олексій Гончаренко 23 вересня повідомив, що в Україні зупинили мобілізацію військовозобов’язаних чоловіків віком , а також…

21 хв. ago

Мешканець Київщини намагався переслати за кордон бурштин розміром з кулак (фото)

Працівники Київської митниці виявили у двох міжнародних поштових відправленнях два камені бурштину унікального розміру. Про…

28 хв. ago

У Києві охоронці call-центру напали на журналістів (відео)

Сьогодні, 24 вересня  у Солом'янському районі столиці охоронці бізнес-центру, на одному з поверхів якого розташувався…

30 хв. ago

Влітку більше половини нових ФОПів відкрили жінки: яку галузь обирають найчастіше

Улітку 2024 року реєстрації ФОП знизилися на 19,8% порівняно з аналогічним періодом 2023 року. При цьому кількість…

32 хв. ago