Новини

Світова економіка знаходиться на критичному етапі боротьби з інфляцією

У BIS розповіли про стан боротьби з інфляцією.Банк міжнародних розрахунків (BIS) закликав до подальшого підвищення процентних ставок, попереджаючи, що світова економіка знаходиться зараз на критичному етапі боротьби з інфляцією, інформує Reuters.

Незважаючи на невпинне зростання ставок за останні 18 місяців, інфляція в багатьох провідних економіках залишається достатньо високою, а збільшення вартості запозичень спровокувало найсерйозніші крахи банків з часів великої фінансової кризи, яка сталася 15 років тому.

«Глобальна економіка перебуває на критичному етапі. Необхідно вирішувати серйозні виклики», — сказав генеральний менеджер BIS Агустін Карстенс. «Час одержимої гонитви за короткостроковим зростанням минув. Монетарна політика тепер має відновити стабільність цін. Фіскальна політика має консолідуватися», – зазначив Агустін Карстенс.

Голова монетарно-економічного відділу BIS Клаудіо Боріо додав, що існує ризик виникнення «інфляційної психології». Це перший випадок, коли в більшості країн світу сплеск інфляції співіснував із широко поширеною фінансовою вразливістю. Чим довше інфляція залишається високою, тим сильнішою та тривалою має бути жорстка монетарна політика, йдеться у звіті BIS.

Якщо процентні ставки досягнуть рівня середини 90-х років, загальний тягар обслуговування боргу для провідних економік буде, за інших рівних умов, найвищим в історії, сказав Боріо. «Я думаю, що центральні банки візьмуть інфляцію під контроль. Це їхнє завдання – відновити цінову стабільність. Питання в тому, якою буде вартість», – сказав Клаудіо Боріо Reuters.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибух пейджерів та рацій у Лівані: Ізраїль заперечив свою причетність

Ізраїль спростував причетність до вибухів пейджерів та рацій угруповання «Хезболла» у Лівані, унаслідок яких загинули десятки…

1 хв. ago

Сікорський зізнався, що у Польщі до України є сусідські вимоги

Польща підтримує вступ України до Євросоюзу. Але у Варшави є свої вимоги до Києва. Ця теза…

8 хв. ago

Шість російських літаків було перехоплено над Балтійським морем

За останні два дні літаки НАТО перехопили шість російських літаків під час польотів над Балтійським…

17 хв. ago

У Пакистані на міні підірвався автомобіль супроводу російського посла

Машина поліції, що супроводжувала послів із 12 держав, підірвалася на міні в північному регіоні Пакистану.…

26 хв. ago

Офіцер ЗСУ розповів, чим Сирський відрізняється від Залужного

Офіцер артилерійської розвідки, військовий експерт Арті Грін (справжнє ім’я Євген Бекрєнєв, – ред.) у інтерв’ю Євгену Кисельову…

34 хв. ago

Сім’я з Каліфорнії купила 750-річний замок у Франції і дуже пошкодувала (фото, відео)

Джулія Ліч та її партнерка Кароліна Ібарра вирішили продати свій будинок у Сан-Дієго (Каліфорнія) і…

43 хв. ago