Новини

Українцям нагадали, як захистити гаджети від шкідливих програм

Як захистити гаджети від шкідливих програм.Найперше, що допоможе захистити пристрої від «шкідників» – встановлення антивірусних програм. Рекомендовані програми: Avast, ESET, McAfee, Zillya, інформує Офіційний портал Києва.

Як не натрапити на антивірус-підробку? Завантажуйте антивірусну програму тільки з офіційного сайту розробника чи з перевірених джерел (Play Market, App Gallery, App Store і Google Play). Якщо не можете придбати платну версію програми – знайдіть безкоштовний аналог, але не завантажуйте зламані версії платних програм. Регулярно оновлюйте антивірус. Тільки тоді програма вчасно попередить про загрозу.

Антивірус встановлено. Що далі? Систематично перевіряйте пристрій на наявність загроз, що можуть зашкодити даним. Також перевіряйте антивірусом USB-накопичувачі та інші зовнішні пристрої, які підключаєте до комп’ютера.

Періодично «скидайте» налаштування свого смартфона. Так можна знешкодити програми «keylogger»-и, які відслідковують дії користувача. Не переходьте за сумнівними посиланнями. Такими є:

отримані від невідомих відправників на електронну скриньку, в SMS чи повідомленні в месенджерах і соцмережах;повідомлення із закликом до термінової дії та ті, де використовується надзвичайно актуальна та часто згадувана у медіа тема;ті, що ведуть на сумнівні сайти чи канали в соцмережах;ті, що не мають протоколу безпеки: https – безпечне, http – потенційно небезпечне;ті, що містять слово /download/ – при переході за такими посиланнями одразу розпочинається завантаження файлу. Зловмисники, найвірогідніше, завантажать шкідливий код або приведуть на фішинговий сайт.Звертайте увагу на різку та помітну зміну в роботі пристрою: різке зниження заряду, повільна робота, поява файлів, яких ви не створювали, чи програм, яких не встановлювали, поява невідомих програм в автозавантаженні при увімкненні пристрою тощо. Можливо, це наслідок діяльності шкідливих програм.

Ольга Степанова

Recent Posts

Догралися: на ВЛК даватимуть електронні повістки – перевіряйте свій Резерв+

Міністерство оборони планує додати нову функцію до додатку «Резерв +», яка дозволить отримувати електронний напрямок на…

2 години ago

Вирішальні 72 години: вчені запропонували переглянути період відключення від життєзабезпечення

Під час ухвалення рішення про припинення життєзабезпечення коматозних пацієнтів із тяжкими травматичними ушкодженнями головного мозку…

2 години ago

Європа повертає українських біженців додому: які зміни готують у різних країнах

В Європі деякі країни готові платити українським біженцям за повернення додому. Стало відомо, як ситуація…

2 години ago

Бронювання включено: який цікавий розділ вигадали сайти пошуку роботи

На українських сайтах пошуку роботи з'явився цікавий розділ в якому вказується, що працедавець буде надавати…

2 години ago

Нетаньягу відреагував на запит про свій арешт

Рішення прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) Каріма Хана вимагати ордерів на арешт лідерів Ізраїлю є…

3 години ago

Вдарили двічі: у Німеччині з ножем напали на українського підлітка

За словами журналістів, український хлопчик отримав поранення в шию, а також у "верхню частину тіла".…

3 години ago