Новини

У Швеції зробили важливу заяву щодо пошкодження підводного кабелю

У Швеції розповіли, що пошкодження підводного кабелю було спричинено «зовнішньою силою або втручанням».В Уряді Швеції повідомили, що пошкодження підводного телекомунікаційного кабелю між Швецією та Естонією було спричинено «зовнішньою силою або втручанням», інформує The Guardian.

«Було підтверджено, що кабель було пошкоджено через зовнішню силу або втручання», – сказав міністр цивільної оборони Карл-Оскар Болін. Міністр додав, що Естонія встановила, що «пошкодження газопроводу та кабелю зв’язку між Фінляндією та Естонією пов’язане з пошкодженням кабелю зв’язку між Швецією та Естонією».

Нагадаємо, Норвезький неурядовий дослідницький інститут (NORSAR) зафіксував ознаки вибуху вздовж фінського узбережжя Балтійського моря вночі 8 жовтня. Тоді газогін Balticconnector зазнав пошкоджень і вийшов з ладу на кілька місяців. За даними сейсмологів, джерело вибуху розташовувалося приблизно за 40 км від естонського Палдіскі.

Пізніше глава Міністерства оборони Естонії Ханно Певкур розповів, що пошкодження газопроводу Balticconnector, який пролягає у Балтійському морі між Естонією та Фінляндією, свідчать про “силовий вплив”. Певкур підкреслив, що ще потрібно встановити конкретний характер впливу. “Але наразі це виглядає як механічна дія або механічна руйнація”, – додав міністр оборони Естонії.

17 жовтня на пресконференції в Гетеборзі міністр оборони Швеції Пол Йонсон і міністр цивільної оборони країни Карл-Оскар Болін повідомили про пошкодження телекомунікаційного підводного кабелю, прокладеного між Швецією та Естонією. Пошкодження виявлено за 50 кілометрів від острова Гіюмаа на території Естонії.”Ми не можемо оцінити, що завдало шкоди. Це не повний розрив кабелю, а часткове пошкодження”, – сказав Болін.

Після повідомлень про пошкодження телекомунікаційного кабелю у Балтійському морі, що з’єднує Швецію та Естонію, і фінсько-естонського трубопроводу у НАТО заявили, що посилять патрулювання в Балтійському морі і вживатимуть всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки союзників. «Посилені заходи включають додаткові спостереження та розвідувальні польоти, в тому числі за допомогою морських патрульних літаків, літаків НАТО AWACS і безпілотників. Флот з чотирьох мінних мисливців НАТО також направляється в цей район», – йдеться в заяві НАТО. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

3 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

4 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

4 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

4 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

4 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

4 години ago