Новини

Німеччина знайшла українцям новий варіант житла

Німецька влада вирішила проблему із тимчасовим житлом для 400 біженців з України. Їх розмістять у виставковому центрі Оффенбурга (федеральна земля Баден-Вюртемберг, місто розташоване в 20 км на південний схід від Страсбурга). Про це пише Аussiedlerbote. 

Починаючи із сьогодні, 24 жовтня, і аж до кінця лютого 2024 року зал 1 виставкового центру буде надано для екстреного розміщення біженців, оголосила регіональна рада Фрайбурга.

Відповідно, там встановлені 200 двоярусних ліжок та ширма, а піклуватися про них буде організація Malteser Hilfsdienst. Крім того, буде забезпечено:

Харчування;Медичну допомогу;Охорону.«Враховуючи нинішній високий рівень міграції, регіональна рада вдячна місту Оффенбургу та Ортенау за підтримку первинного прийому. «За допомогою аварійного притулку на ярмарку в Оффенбурзі ми створюємо безпечне місце для нужденних та гостро необхідний буфер для нижчих приймальних органів на рівні міста та району», – сказав очільник району Бербель Шефер, йдеться у заяві. Ярмарок в Оффенбурзі вже був тимчасово доступний як пункт первинного прийому з жовтня 2022 року.

Згідно з інформацією видання, державний центр прийому біженців у Фрайбурзі (місто в Німеччині  центр федеральної землі Брей Брайсгау) працює на повну потужність та розрахований приблизно на 1200 місць.

До слова, німецька федеральна земля Гессен в четвертому кварталі має прийняти понад 18 тис нових біженців. Це означає, що порівняно з попереднім кварталом кількість бажаючих жити у Німеччині зросла вдвічі. Особливо важка ситуація із пошуком житла у Франкфурті-на-Майні. Про це пише німецьке видання Bild.

Загалом 4910 біженців і 3827 безпритульних наразі живуть у 67 тимчасових приміщеннях міста та 33 орендованих готелях Франкфурта-на-Майні. До кінця року місто розраховує примати не менше 86 біженців на тиждень.

Квартири у Франкфурт-на-Майні часто не по кишені навіть німцям із середнім заробітком, тим не менше, влада міста намагається допомогти українцям та біженцям із інших країн із житлом. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Скорочують виплати та вимагають працювати — зміни для українських біженців в ЄС

У низці європейських країн продовжують вносити зміни до програм підтримки українських біженців. Метою таких рішень…

2 хв. ago

Антикорупціонер Шабунін пересів на метро після скандалу з привласненням джипа ЗСУ

Антикорупціонера Віталія Шабуніна, який нібито числиться бойовим медиком, помітили у цивільному одязі у столичному метро.…

6 хв. ago

Повістку можна не брати: які поважні причини існують для цього

Після отримання повістки громадянин має з’явитися в ТЦК та СП у зазначений термін для проходження ВЛК, уточнення…

15 хв. ago

США підготували сценарій удару по РФ у разі застосування ядерної зброї проти України

У 2022 році Сполучені Штати Америки попередили Росію – у разі використання ядерної зброї проти…

24 хв. ago

Українців закликають відкласти вихід на пенсію: яка причина

Пенсійний фонд України радить громадянам замислитися над можливістю відкласти вихід на пенсію. Такий крок може…

32 хв. ago

“Потребує молодих”: військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

Мобілізаційний вік в Україні має бути знижений, вважає майор бригади "Рубіж" Нацгвардії та Герой України…

43 хв. ago