Новини

Німеччина знайшла українцям новий варіант житла

Німецька влада вирішила проблему із тимчасовим житлом для 400 біженців з України. Їх розмістять у виставковому центрі Оффенбурга (федеральна земля Баден-Вюртемберг, місто розташоване в 20 км на південний схід від Страсбурга). Про це пише Аussiedlerbote. 

Починаючи із сьогодні, 24 жовтня, і аж до кінця лютого 2024 року зал 1 виставкового центру буде надано для екстреного розміщення біженців, оголосила регіональна рада Фрайбурга.

Відповідно, там встановлені 200 двоярусних ліжок та ширма, а піклуватися про них буде організація Malteser Hilfsdienst. Крім того, буде забезпечено:

Харчування;Медичну допомогу;Охорону.«Враховуючи нинішній високий рівень міграції, регіональна рада вдячна місту Оффенбургу та Ортенау за підтримку первинного прийому. «За допомогою аварійного притулку на ярмарку в Оффенбурзі ми створюємо безпечне місце для нужденних та гостро необхідний буфер для нижчих приймальних органів на рівні міста та району», – сказав очільник району Бербель Шефер, йдеться у заяві. Ярмарок в Оффенбурзі вже був тимчасово доступний як пункт первинного прийому з жовтня 2022 року.

Згідно з інформацією видання, державний центр прийому біженців у Фрайбурзі (місто в Німеччині  центр федеральної землі Брей Брайсгау) працює на повну потужність та розрахований приблизно на 1200 місць.

До слова, німецька федеральна земля Гессен в четвертому кварталі має прийняти понад 18 тис нових біженців. Це означає, що порівняно з попереднім кварталом кількість бажаючих жити у Німеччині зросла вдвічі. Особливо важка ситуація із пошуком житла у Франкфурті-на-Майні. Про це пише німецьке видання Bild.

Загалом 4910 біженців і 3827 безпритульних наразі живуть у 67 тимчасових приміщеннях міста та 33 орендованих готелях Франкфурта-на-Майні. До кінця року місто розраховує примати не менше 86 біженців на тиждень.

Квартири у Франкфурт-на-Майні часто не по кишені навіть німцям із середнім заробітком, тим не менше, влада міста намагається допомогти українцям та біженцям із інших країн із житлом. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Абсолютний рекорд за 70 років: Німеччина шокована кількістю біженців

У Німеччині кількість біженців досягла рекордного рівня з 1950-х років. Про це пише Neue Osnabrücker Zeitung. У…

4 хв. ago

Марк Цукерберг показав зворушливий знімок з маленькою донькою (фото)

40-річний американський мільярдер та програміст Марк Цукерберг показав зворушливе фото з маленькою донькою Аурелією, якій…

13 хв. ago

Ціни злетять до небес: туристів застерегли від авіаперельотів у кілька дат 2024 року

Традиційно в грудні люди більше подорожують – хтось мчить до своїх родин, щоб разом відсвяткувати…

22 хв. ago

Київ у зоні ризику: прийдешня зима стане найсуворішим випробуванням для українців

Прийдешня зима може стати для України найсуворішим випробуванням, оскільки електропостачання ризикує зіткнутися з "серйозними перебоями" після масштабних російських атак.…

30 хв. ago

Telegram в Україні можуть закрити: що відомо про нову заборону і що буде далі

Після засідання Національного координаційного центру кібербезпеки було вирішено запровадити певні обмеження на використання Telegram, зокрема…

41 хв. ago

Намагаються послабити Буданова: Умєров звільнив двох заступників начальника ГУР

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників голови ГУР Кирила Буданова без його відома. Про це повідомляє "Бабель" із…

50 хв. ago