Новини

Німеччина знайшла українцям новий варіант житла

Німецька влада вирішила проблему із тимчасовим житлом для 400 біженців з України. Їх розмістять у виставковому центрі Оффенбурга (федеральна земля Баден-Вюртемберг, місто розташоване в 20 км на південний схід від Страсбурга). Про це пише Аussiedlerbote. 

Починаючи із сьогодні, 24 жовтня, і аж до кінця лютого 2024 року зал 1 виставкового центру буде надано для екстреного розміщення біженців, оголосила регіональна рада Фрайбурга.

Відповідно, там встановлені 200 двоярусних ліжок та ширма, а піклуватися про них буде організація Malteser Hilfsdienst. Крім того, буде забезпечено:

Харчування;Медичну допомогу;Охорону.«Враховуючи нинішній високий рівень міграції, регіональна рада вдячна місту Оффенбургу та Ортенау за підтримку первинного прийому. «За допомогою аварійного притулку на ярмарку в Оффенбурзі ми створюємо безпечне місце для нужденних та гостро необхідний буфер для нижчих приймальних органів на рівні міста та району», – сказав очільник району Бербель Шефер, йдеться у заяві. Ярмарок в Оффенбурзі вже був тимчасово доступний як пункт первинного прийому з жовтня 2022 року.

Згідно з інформацією видання, державний центр прийому біженців у Фрайбурзі (місто в Німеччині  центр федеральної землі Брей Брайсгау) працює на повну потужність та розрахований приблизно на 1200 місць.

До слова, німецька федеральна земля Гессен в четвертому кварталі має прийняти понад 18 тис нових біженців. Це означає, що порівняно з попереднім кварталом кількість бажаючих жити у Німеччині зросла вдвічі. Особливо важка ситуація із пошуком житла у Франкфурті-на-Майні. Про це пише німецьке видання Bild.

Загалом 4910 біженців і 3827 безпритульних наразі живуть у 67 тимчасових приміщеннях міста та 33 орендованих готелях Франкфурта-на-Майні. До кінця року місто розраховує примати не менше 86 біженців на тиждень.

Квартири у Франкфурт-на-Майні часто не по кишені навіть німцям із середнім заробітком, тим не менше, влада міста намагається допомогти українцям та біженцям із інших країн із житлом. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Чому повітря в Києві не очищується швидко: назвали причину

У Вишгородському районі відбулася масштабна лісова пожежа, зазначили у Департаменту захисту довкілля і адаптації до…

5 хв. ago

The Guardian: У Путіна знали про операцію ЗСУ в Курській області, але не змогли підготуватися

Російське військове командування передбачало операцію ЗСУ в Курській області і протягом кількох місяців розробляло плани…

15 хв. ago

Землю накрила магнітна буря червоного рівня: що треба знати

20 вересня сонячна активність підвищилась до К-індексу 7. Це червоний рівень, який відповідає сильним геомагнітним…

30 хв. ago

Повінь у Європі: Будапешт іде під воду. ФОТО

Повені, які у середині вересня охопили Центральну та Східну Європу, дійшла до Угорщини. Дунай, що вийшов із берегів,…

43 хв. ago

Стало відомо, яка буде ціна офіційних iPhone 16 в Україні

27 вересня в Україні розпочнуться офіційні продажі нової лінійки смартфонів iPhone 16, яка включає чотири…

55 хв. ago

Окупанти направили «Шахед» у бік Хмельницької АЕС

Росія продовжує ядерний шантаж, направляючи ракети та дрони в бік українських АЕС. У ніч на…

1 годину ago