Новини

Екскомандира «Вагнера» Медведєва затримано в Норвегії

Норвезькі правоохоронці затримали колишнього командира приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер» Андрія Медведєва, який намагався повернутися до Росії через страх екстрадиції в Україну. Про це повідомляє The Barents Observer.

Медведєва затримано вчора ввечері в селі Гренсе Якобсельв на кордоні з РФ, коли він намагався в темряві незаконно перетнути кордон і потрапити на Кольський півострів.

Поліція регіону підтвердила виданню інформацію про затримання чоловіка приблизно 20 років. Йому пред’явлено звинувачення в порушенні прикордонних правил. Однак ані ім’я, ані національність не розголошуються.

Зазначається, що за кілька годин до спроби перетину кордону екскомандир «Вагнера» зустрівся з журналістом Barents Observer у центрі міста Кіркенес. Медведєв розповів про свій намір знайти когось, хто допоміг би йому перетнути кордон. Він пояснив, що нібито невдовзі його екстрадують в Україну, тож повернення до Росії є безпечнішою альтернативою.

Імовірно, після цієї розмови Медведєву вдалось дістатися до Гренсе Якобсельва, що за 50 км від Кіркенеса. У цьому місці Норвегію й Росію розділяє неглибока річка.

Досі невідомо, як саме екскомандир «вагнерівців» зміг дістатися до прикордонної водойми, оскільки громадський транспорт сюди не ходить.

Нагадаємо, що колишній командир 1 відділення 4 взводу 7 штурмового загону «Вагнера» Андрій Медведєв втік із Росії. Він перебуває в Норвегії. У січні екснайманець заявляв, що готовий свідчити проти на той момент ще живого голови ПВК Євгена Пригожина.

Однак у травні екскомандир ПВК «Вагнер» Андрій Медведєв попросився назад у Росію, навіть якщо його там уб’ють. 

Також повідомлялося, що українська діаспора в Норвегії протестує проти надання притулку екснайманцю. При цьому колишній «вагнерівець» упевнений, що його вб’ють у разі екстрадиції в РФ чи Україну.

Ольга Степанова

Recent Posts

У британських поїздах заборонили додатки для знайомств

Один із найбільших залізничних операторів Великої Британії Northern вирішив обмежити можливість своїм пасажирам користуватися в…

3 хв. ago

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

5 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

29 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

38 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

45 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

50 хв. ago