Новини

В Україні змінили правила техогляду авто

В Україні запровадять відеофіксацію процесу оформлення та проходження технічного контролю транспортних засобів. Впровадження нововведення планується розпочати через шість місяців після закінчення або скасування воєнного стану.Про це пише Avtosota.

Повідомляється, що ці зміни були запроваджені відповідно до Постанови КМУ № 514, яка набула чинності 25 серпня 2023 року. Відеофіксація унеможливить будь-які спроби підробки результатів техогляду або фальсифікації протоколу техогляду.

Серед змін також запровадження електронних протоколів. Ці цифрові документи містять вичерпну інформацію про проходження техогляду, включаючи дату, час та результати перевірки. Завдяки оцифруванню цих протоколів процес отримання необхідних документів стане зручнішим та значно зменшить використання фізичних паперових документів.

Повідомляється, що всі записи, фото- та відеоматеріали процедури перевірки транспортного засобу будуть зберігатися на пунктах технічного контролю протягом усього терміну дії протоколу обов’язкового технічного контролю.

Обов’язковий технічний контроль включає перевірку критично важливих компонентів транспортного засобу, таких як:

гальмівна та рульова системи,зовнішні світлові прилади,пневматичні шини та колеса,світлопропускання скла,а також газобалонне обладнання, якщо воно застосовується,ГБО газ-таймОкрім цього, під час цієї комплексної перевірки буде проводитися перехресна перевірка ідентифікаційних номерів та номерних знаків транспортного засобу з даними в реєстраційних документах, а також оцінюватися комплектність транспортного засобу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Старовинний туалет у Шотландії викликав ажіотаж у соцмережах

На шотландському острові Б'ют є старовинна пам'ятка, що несподівано стала головною визначною пам’яткою місцевості. Йдеться…

2 хв. ago

Тарифний ультиматум: водоканали вимагають підвищення цін, інакше – колапс

Українцям слід готуватися до підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення, попереджають представники водоканалів. Зокрема, "Тернопільводоканал"…

30 хв. ago

Збулось чергове пророцтво: «Сімпсони» передбачили ураган у Флориді

Фанати серіалу «Сімпсони» стверджують, що один із епізодів 1996 року передбачив урагани у Флориді, які…

35 хв. ago

Хто з обласних прокурорів отримує шалені виплати за інвалідність: перелік

Журналісти проєкту «Є питання» з'ясували, що деякі керівники обласних прокуратур та посадовці Пенсійного фонду України…

1 годину ago

ТЦК заявили, що перевірки на концертах і в ресторанах відтепер нова реальність українців

Українці повинні підготуватися до частих заходів оповіщення у публічних місцях, які тепер активно проводяться територіальними…

1 годину ago

Визнаний мертвим чоловік прокинувся перед вилучення внутрішніх органів лікарями

В лікарні Baptist Health у Річмонді, штат Кентуккі (США), пацієнт, якого лікарі визнали мертвим, опинився…

1 годину ago