Новини

Росія передавала ХАМАСу зброю і ділилася досвідом – ГУР

Під час офіційних візитів ватажків угруповання ХАМАС у Москві, які широко та демонстративно висвітлювалися російськими ЗМІ, обидві сторони обговорювали взаємодію щодо передачі Росією зброї та військового досвіду бойовикам. Зокрема Кремль направив ісламським терористам окремі зразки стрілецького піхотного озброєння.
Про це в інтерв’ю Espresso.tv розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов. Він наголосив, що подібна взаємодія була ще до атак на Ізраїль 7 жовтня.
“Весь світ бачив візити представників ХАМАС до Москви. І ці офіційні візити вони не ховалися. І обговорювалися під час цих візитів не розвиток балету та культури, не захист клімату та не проведення вечорів кремлівсько-хамаської дружби. Зрозуміло, що цікавило обидві сторони”, – вказав Юсов.
За його словами, Росія була проінформована про те, що якісь речі відбуватимуться. У ГУР є відеокадри з російською мовою, які звучали під час атак на Ізраїль, вони також чули і аналіз підтверджує ці факти.
“Тобто це інформація, якою володіє не тільки Україна – про неї знають і в Ізраїлі, і наші партнери та союзники у світі. Тому так, участь Росії у цій війні на Близькому Сході має місце”, – сказав представник української розвідки.
 

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago