Новини

Росія передавала ХАМАСу зброю і ділилася досвідом – ГУР

Під час офіційних візитів ватажків угруповання ХАМАС у Москві, які широко та демонстративно висвітлювалися російськими ЗМІ, обидві сторони обговорювали взаємодію щодо передачі Росією зброї та військового досвіду бойовикам. Зокрема Кремль направив ісламським терористам окремі зразки стрілецького піхотного озброєння.
Про це в інтерв’ю Espresso.tv розповів представник Головного управління розвідки Андрій Юсов. Він наголосив, що подібна взаємодія була ще до атак на Ізраїль 7 жовтня.
“Весь світ бачив візити представників ХАМАС до Москви. І ці офіційні візити вони не ховалися. І обговорювалися під час цих візитів не розвиток балету та культури, не захист клімату та не проведення вечорів кремлівсько-хамаської дружби. Зрозуміло, що цікавило обидві сторони”, – вказав Юсов.
За його словами, Росія була проінформована про те, що якісь речі відбуватимуться. У ГУР є відеокадри з російською мовою, які звучали під час атак на Ізраїль, вони також чули і аналіз підтверджує ці факти.
“Тобто це інформація, якою володіє не тільки Україна – про неї знають і в Ізраїлі, і наші партнери та союзники у світі. Тому так, участь Росії у цій війні на Близькому Сході має місце”, – сказав представник української розвідки.
 

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

3 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

3 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

3 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

3 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

3 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

4 години ago