Гарбуз – це справжня знахідка для господині восени. Його можна використовувати для приготування різноманітних страв, від супів і каш до смачних кексів та запіканок.Ці рецепти допоможуть вам створити смачні та незвичайні страви з гарбуза, які припадуть до смаку як дорослим, так і дітям, пише ТСН. Насолоджуйтеся осіннім ароматом та смаком і святкуйте Гелловін разом з вишуканими стравами із гарбуза.
Підготовка гарбуза: Важливо порізати гарбуз на однакові шматочки, не занадто дрібні та не занадто великі. Товщина шматочків не повинна перевищувати два сантиметри.Сіль чи цукор?: Не соліть гарбуз перед запіканням. Додавання солі може зробити продукт сухим. Замість цього, використовуйте цукор, який утворить на гарбузі карамельну скоринку і надасть особливого смаку.Використання спецій: Для збагачення смаку гарбуза додайте різні спеції, такі як чілі, куркума, порошок карі, паприка, коріандр, розмарин, мускатний горіх і кориця.Вершкове масло: Для надання соковитості та смаку гарбуза, посипте його стружкою замороженого вершкового масла перед запіканням.Режим запікання: Почніть запікати гарбуз протягом перших 20 хвилин при температурі 170 градусів, а потім підвищте температуру. Деякі рекомендації включають використання фольги, щоб накрити гарбуз протягом перших 20 хвилин запікання.Запікання з медом: Гарбуз можна запекти з медом. Для цього поріжте гарбуз на шматочки, посипте цукром та полийте медом. Додайте розмарин або корицю та випікайте при 200 °C протягом 40 хвилин.Запікання цілими маленькими гарбузами: Можна запікати маленькі гарбузи цілими, зі шкірками. Перед цим потрібно ретельно вимити гарбуз та проколоти його виделкою з усіх боків. Запікайте їх протягом години при 200 °C.Інгредієнти:
Гарбуз – 800 гКукурудзяний крохмаль – 2 ч. ложкиОлія – 2 ст. ложкиМелений перець – ½ ч. ложкиПаприка – 1 ч. ложкаСушений часник – 1 ч. ложкаСільПармезан – 150 гПетрушка – пучокПриготування:
Наріжте гарбуз соломкою та вимажте олією.Змішайте гарбуз з кукурудзяним крохмалем, перцем, часником, паприкою та сіллю.Викладіть гарбуз у форму, покриту пергаментом, та поставте у розігріту духовку при 190 °C на 20 хвилин.Після запікання обсипте гарбуз мішаною пармезану та порізаної петрушки.Інгредієнти:
Родзинки – 50 гГарбуз порізаний – 300 гДва середні яблукаВода – 2 ст. ложкиПів лимонаМелена корицяЦукор – 2 ст. ложкиПриготування:
Замочіть родзинки у воді протягом 10 хвилин, щоб вони розбухли.Наріжте гарбуз та яблука на довгасті скибочки або кубики.Вилийте воду у форму для запікання, додайте гарбуз, яблука та родзинки.Полийте вичавленим соком лимона, додайте корицю та цукор.Випікайте у розігрітій духовці при 200 °C протягом 30-35 хвилин.
25 листопада Міністерство аграрної політики та продовольства України разом з Держпродспоживслужбою та Міністерством цифрової трансформації…
На Сонці стався спалах класу M. Вчені попереджають, що він може заглушити GPS та супутниковий зв'язок. Активність Сонця піднялася…
В Україні забронювали від мобілізації понад мільйон військовозобов’язаних громадян. Втім, залишається дефіцит чоловіків на критичних підприємствах –…
Великобританія наклала санкції на 30 суден із так званого "тіньового флоту" Росії, який займався транспортуванням…
Ірина Констанкевич, членкиня фракції «За майбутнє», запропонувала розв'язати проблему нестачі особового складу в Збройних силах…
Деякі українці незабаром можуть зіткнутися із значним зростанням рахунків за холодне водопостачання та водовідведення, тарифи,…