Новини

Кулінари розповіли секрети запікання гарбуза

Гарбуз – це справжня знахідка для господині восени. Його можна використовувати для приготування різноманітних страв, від супів і каш до смачних кексів та запіканок.Ці рецепти допоможуть вам створити смачні та незвичайні страви з гарбуза, які припадуть до смаку як дорослим, так і дітям, пише ТСН. Насолоджуйтеся осіннім ароматом та смаком і святкуйте Гелловін разом з вишуканими стравами із гарбуза.

Підготовка гарбуза: Важливо порізати гарбуз на однакові шматочки, не занадто дрібні та не занадто великі. Товщина шматочків не повинна перевищувати два сантиметри.Сіль чи цукор?: Не соліть гарбуз перед запіканням. Додавання солі може зробити продукт сухим. Замість цього, використовуйте цукор, який утворить на гарбузі карамельну скоринку і надасть особливого смаку.Використання спецій: Для збагачення смаку гарбуза додайте різні спеції, такі як чілі, куркума, порошок карі, паприка, коріандр, розмарин, мускатний горіх і кориця.Вершкове масло: Для надання соковитості та смаку гарбуза, посипте його стружкою замороженого вершкового масла перед запіканням.Режим запікання: Почніть запікати гарбуз протягом перших 20 хвилин при температурі 170 градусів, а потім підвищте температуру. Деякі рекомендації включають використання фольги, щоб накрити гарбуз протягом перших 20 хвилин запікання.Запікання з медом: Гарбуз можна запекти з медом. Для цього поріжте гарбуз на шматочки, посипте цукром та полийте медом. Додайте розмарин або корицю та випікайте при 200 °C протягом 40 хвилин.Запікання цілими маленькими гарбузами: Можна запікати маленькі гарбузи цілими, зі шкірками. Перед цим потрібно ретельно вимити гарбуз та проколоти його виделкою з усіх боків. Запікайте їх протягом години при 200 °C.Інгредієнти:

Гарбуз – 800 гКукурудзяний крохмаль – 2 ч. ложкиОлія – 2 ст. ложкиМелений перець – ½ ч. ложкиПаприка – 1 ч. ложкаСушений часник – 1 ч. ложкаСільПармезан – 150 гПетрушка – пучокПриготування:

Наріжте гарбуз соломкою та вимажте олією.Змішайте гарбуз з кукурудзяним крохмалем, перцем, часником, паприкою та сіллю.Викладіть гарбуз у форму, покриту пергаментом, та поставте у розігріту духовку при 190 °C на 20 хвилин.Після запікання обсипте гарбуз мішаною пармезану та порізаної петрушки.Інгредієнти:

Родзинки – 50 гГарбуз порізаний – 300 гДва середні яблукаВода – 2 ст. ложкиПів лимонаМелена корицяЦукор – 2 ст. ложкиПриготування:

Замочіть родзинки у воді протягом 10 хвилин, щоб вони розбухли.Наріжте гарбуз та яблука на довгасті скибочки або кубики.Вилийте воду у форму для запікання, додайте гарбуз, яблука та родзинки.Полийте вичавленим соком лимона, додайте корицю та цукор.Випікайте у розігрітій духовці при 200 °C протягом 30-35 хвилин.

Ольга Степанова

Recent Posts

“Мрія” почекає? Роботи з відновлення літака Ан-225 припинили, що сталося

Роботи з відновлення найбільшого у світі транспортного літака Ан-225 "Мрія", знищеного російськими окупантами, призупинено. Усі термінові…

4 хв. ago

На Хмельниччині вдову військового судять за катування “відьми”: що сталось

На Хмельниччині почали судити цивільне подружжя, які влітку цього року жорстоко катували 68-річну сусідку, підозрюючи…

7 хв. ago

Рекордна кількість росіян виступила за завершення війни, — росЗМІ

Рекордна кількість росіян виступила за завершення війни без досягнення цілей, які поставив глава Кремля Володимир…

16 хв. ago

Магнітні бурі: прогноз на вихідні, 21-22 вересня

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 21-22 вересня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та…

19 хв. ago

Сікорський виправдався за свою неоднозначну заяву про передавання Криму

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його пропозиція віддати Крим під мандат ООН для проведення…

23 хв. ago

У Тверській області РФ знову вибухи: детонують снаряди на складі ГРАУ в Октябрьському

У селищі Октябрьське у Тверській області РФ ударні безпілотники атакували 23-й військовий арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства…

28 хв. ago