Гарбуз – це справжня знахідка для господині восени. Його можна використовувати для приготування різноманітних страв, від супів і каш до смачних кексів та запіканок.Ці рецепти допоможуть вам створити смачні та незвичайні страви з гарбуза, які припадуть до смаку як дорослим, так і дітям, пише ТСН. Насолоджуйтеся осіннім ароматом та смаком і святкуйте Гелловін разом з вишуканими стравами із гарбуза.
Підготовка гарбуза: Важливо порізати гарбуз на однакові шматочки, не занадто дрібні та не занадто великі. Товщина шматочків не повинна перевищувати два сантиметри.Сіль чи цукор?: Не соліть гарбуз перед запіканням. Додавання солі може зробити продукт сухим. Замість цього, використовуйте цукор, який утворить на гарбузі карамельну скоринку і надасть особливого смаку.Використання спецій: Для збагачення смаку гарбуза додайте різні спеції, такі як чілі, куркума, порошок карі, паприка, коріандр, розмарин, мускатний горіх і кориця.Вершкове масло: Для надання соковитості та смаку гарбуза, посипте його стружкою замороженого вершкового масла перед запіканням.Режим запікання: Почніть запікати гарбуз протягом перших 20 хвилин при температурі 170 градусів, а потім підвищте температуру. Деякі рекомендації включають використання фольги, щоб накрити гарбуз протягом перших 20 хвилин запікання.Запікання з медом: Гарбуз можна запекти з медом. Для цього поріжте гарбуз на шматочки, посипте цукром та полийте медом. Додайте розмарин або корицю та випікайте при 200 °C протягом 40 хвилин.Запікання цілими маленькими гарбузами: Можна запікати маленькі гарбузи цілими, зі шкірками. Перед цим потрібно ретельно вимити гарбуз та проколоти його виделкою з усіх боків. Запікайте їх протягом години при 200 °C.Інгредієнти:
Гарбуз – 800 гКукурудзяний крохмаль – 2 ч. ложкиОлія – 2 ст. ложкиМелений перець – ½ ч. ложкиПаприка – 1 ч. ложкаСушений часник – 1 ч. ложкаСільПармезан – 150 гПетрушка – пучокПриготування:
Наріжте гарбуз соломкою та вимажте олією.Змішайте гарбуз з кукурудзяним крохмалем, перцем, часником, паприкою та сіллю.Викладіть гарбуз у форму, покриту пергаментом, та поставте у розігріту духовку при 190 °C на 20 хвилин.Після запікання обсипте гарбуз мішаною пармезану та порізаної петрушки.Інгредієнти:
Родзинки – 50 гГарбуз порізаний – 300 гДва середні яблукаВода – 2 ст. ложкиПів лимонаМелена корицяЦукор – 2 ст. ложкиПриготування:
Замочіть родзинки у воді протягом 10 хвилин, щоб вони розбухли.Наріжте гарбуз та яблука на довгасті скибочки або кубики.Вилийте воду у форму для запікання, додайте гарбуз, яблука та родзинки.Полийте вичавленим соком лимона, додайте корицю та цукор.Випікайте у розігрітій духовці при 200 °C протягом 30-35 хвилин.
Роботи з відновлення найбільшого у світі транспортного літака Ан-225 "Мрія", знищеного російськими окупантами, призупинено. Усі термінові…
На Хмельниччині почали судити цивільне подружжя, які влітку цього року жорстоко катували 68-річну сусідку, підозрюючи…
Рекордна кількість росіян виступила за завершення війни без досягнення цілей, які поставив глава Кремля Володимир…
Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 21-22 вересня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди Національного управління океанічних та…
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що його пропозиція віддати Крим під мандат ООН для проведення…
У селищі Октябрьське у Тверській області РФ ударні безпілотники атакували 23-й військовий арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства…