Новини

Кремлівський олігарх таємно купив видання Forbes

Російський олігарх Могамед Мусаєв, пов’язаний із Кремлем, є реальним власником видання Forbes.Офіційно власником Forbes Media Group став 28-річний Остін Рассел, який купив видання за 800 млн. доларів. Однак Мусаєв під час святкування свого 60-річчя у Нью-Йорку зібрав знайомих, у тому числі топ-менеджерів Forbes, та проговорився про те, що саме він є справжнім власником видання.
Про це пише The Washington Post. Серед учасників вечірники був і сам Остін Рассел. Мабуть, він служить для прикриття, щоб ніхто не впізнав: реальним власником є кремлівський олігарх. Post отримав кілька аудіозаписів із розмовами Мусаєва.
“Я щойно купив глобальний Forbes”, – розповів Мусаєв одному зі своїх колег, йдеться у матеріалі, маючи на увазі медіа-групу Forbes, до якої входить американське видання журналу. “Ви розумієте, коли у вас в руках ключ від найавторитетнішого світового бренду, цей ключ дасть мені доступ до будь-якого”, – вважає він.
Судячи з записів розмов олігарха, Мусаєв повторював цю заяву знову і знову. В одному із записів він назвав Рассела “обличчям” угоди і наполягав на тому, щоб його власна участь зберігалася в таємниці. “Я роблю це більш тонко”, – сказав він, згідно з записом. “Ви розумієте, – сказав він у якийсь момент, – я працюю не кувалдою і не скальпелем, а лазером”.
У заяві для The Post Рассел заперечує будь-яку участь Мусаєва або російських осіб в угоді. “Мусаєв не має жодного відношення до угоди Forbes. Будь-яке припущення про протилежне є хибним”, – заявив представник Рассела.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

46 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

47 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

48 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

59 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago