Новини

Байден потрапив у черговий конфуз: помилково повторив підказки суфлера

Президент США припустився обмовки після тривалого перельоту з Ізраїлю. Він удруге протягом року побував у зоні активних бойових зіткнень.

“Ми отримаємо те, чого не хочемо, — скажи чітко, ми не прагнемо — ми не прагнемо до того, щоб американська армія воювала в Росії”, — заявив Байден, кажучи про війни в Ізраїлі й Україні.
Слова “скажи чітко” були підказкою для американського президента. У ранці цього ж дня 80-річний Байден приїхав у Вашингтон після семигодинного перельоту до Ізраїлю. Це був другий візит американського президента в зону активних бойових зіткнень протягом року.
Президент говорив про необхідність посилення підтримки і Ізраїлю, і України, оскільки “американське лідерство — це те, що скріплює світ”.
Він сказав, що запросить у Конгресу мільярди доларів для допомоги обом країнам.
За його словами, ці конфлікти можуть здатися далекими для жителів США, водночас вони важливі для американської національної безпеки.
“Історія навчила нас: коли терористи не несуть відповідальності за свій терор, а диктатори — за свою агресію, це приносить ще більший хаос, смерть і більші руйнування”, — сказав Байден.
Очікується, що в п’ятницю голова Білого дому надішле запит Конгресу про виділення 105 млрд доларів, у т.ч. 60 млрд доларів для України, більша частина цих коштів піде на поповнення запасів раніше наданого американського озброєння.
14 млрд доларів призначено для Ізраїлю; 10 млрд — на гуманітарні потреби; 14 млрд — на контроль кордону США та Мексики й боротьбу з незаконним обігом фентанілу; 7 млрд підуть на Індо-Тихоокеанський регіон, зокрема на Тайвань.

Ольга Степанова

Recent Posts

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

3 хв. ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

12 хв. ago

Норвегія виявила високий рівень радіації з Чорнобилю: що сталось насправді

Влада Норвегії заявила про підвищення рівня радіації біля арктичного кордону з Росією. В Осло заявили, що високий…

24 хв. ago

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати

Капітан Лев Пашко, відомий як "Хорус" та герой України, висловився про мобілізацію в Україні в інтерв'ю для…

33 хв. ago

Прогноз погоди на осінь 2024: скільки триматиметься тепло і коли прийдуть зливи

Цьогоріч вересень та жовтень будуть на 2-3 градуси тепліші, ніж зазвичай. Загалом середньомісячна температура повітря…

44 хв. ago

Безугла вимагає відставки Умєрова та Сирського: у чому причина

Скандальна народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про необхідність відправити у відставку міністра оборони Рустема Умєрова…

53 хв. ago