Новини

Захисний одяг та рятувальний інструмент: США передали ДСНС сучасне спорядження

ДСНС України отримала від США сучасне спорядження.Посол США Бріджіт Брінк передала Державній службі України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) захисний одяг та рятувальний інструмент Weber на суму близько 22 мільйонів гривень. Про це інформує Експерт з посиланням на Матрица Свободы.

Як повідомляє ДСНС, ця допомога надійшла в рамках співробітництва української Служби порятунку з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та проектом “Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування” (ГОВЕРЛА).

Передаючи допомогу, посол наголосила, що Сполучені Штати Америки залишатимуться з Україною стільки часу, стільки буде потрібно для повної перемоги над РФ. Заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін у відповідь подякував Брінк і всьому американському народу за безпрецедентну допомогу. Він зазначив, що Державна служба України з надзвичайних ситуацій має один із найвищих рівнів довіри в українському суспільстві, і це цілком заслужено, адже спектр її роботи надзвичайно широкий – від розмінування територій до евакуації цивільного населення, розбирання завалів знищених внаслідок ворожих обстрілів будівель та гасіння масштабних пожеж, викликаних ворожою агресією на найрізноманітніших об’єктах інфраструктури, наприклад, нафтобазах, хімічних підприємствах тощо.

За словами голови ДСНС Сергія Крука, служба потребує дедалі більшої та більшої кількості рятувальної техніки, адже масштаби допомоги, яку надає ДСНС у найрізноманітніших сферах подолання наслідків російської агресії, зростають.

“Тому я від себе особисто та від усієї Державної служби України з надзвичайних ситуацій щиро вдячний у вашій особі президенту Байдену, Конгресу Сполучених Штатів, усьому американському народу за світове лідерство у підтримці нашої держави, за вашу чітку позицію. Ми вдячні за підтримку ДСНС. Можу запевнити, що рядові пожежники чудово усвідомлюють рівень вашої допомоги, усвідомлюють, що без підтримки наших партнерів службі порятунку було б у сто разів важче ліквідувати наслідки ворожої агресії і згодом, після нашої перемоги, створювати в Україні новий безпечний простір”, – наголосив глава ДСНС.

Ольга Степанова

Recent Posts

У росіян з’явилася нова зброя “Дракон”, яка може одним залпом зруйнувати кілька кварталів

Російська армія продовжує наступ. В останні кілька тижнів окупанти почали активно застосовувати нову зброю. Тепер на…

6 хв. ago

Людство могло з’явитися випадково: завдяки перебоям у роботі магнітного поля Землі

Незвичайне падіння сили магнітного поля Землі близько 591 і 565 млн років тому збіглося зі…

14 хв. ago

Хворі на туберкульоз, ВІЛ і розумово відсталі тепер “придатні”: в Україні точно хочуть створити боєздатну армію?

Міністерство оборони України видало наказ, згідно з яким визначається придатність до військової служби. Тепер чоловіки з…

21 хв. ago

Готуємося до ВЛК: юрист роз’яснив, як це правильно зробити

Медогляд щодо придатності до військової служби без результатів аналізів та інших обстежень суперечить Положенню про військово-лікарську експертизу.…

26 хв. ago

Банкіри шикують, держава – жебракує: як працюють депозитні сертифікати НБУ

Банківська система за результатами двох років повномасштабної війни продемонструвала феноменальні результати - коли інші галузі…

34 хв. ago

Розвідка США назвала, чого Путін боїться найбільше

Російський лідер Володимир Путін відчуває "параноїдальний страх" через нібито намір Заходу обмежити владу РФ у…

46 хв. ago