Новини

В Україні створили унікальний електробайк із запасом ходу 100 км

Український інженер Сергій Петренко здійснив вигадку унікального електричного мотоцикла. Ця модель оснащена чотирма колесами та двома двигунами.Згідно з інформацією, наданою виданням AMPERCAR.com, після побудови такого мотоцикла законодавство було змінено, і тепер для керування ним потрібне водійське посвідчення відповідної категорії. Це змусило відкласти тестування його дальнобійності.

Сам Сергій Петренко зазначив: “Але це не є головною метою проекту. Ми створювали цей мотоцикл для перевірки конструкції передньої вилки, і все пройшло успішно”.
Двигуни мотоцикла мають потужність 3 кВт кожен і живляться від двох акумуляторів. За словами розробника, мотоцикл здатний подолати відстань приблизно 100 кілометрів на одному заряді.

“Чотири колеса завжди кращі за два. Вони розподіляють навантаження рівномірно, зменшують опір руху і забезпечують більшу безпеку. Можна їздити по різних дорогах, не хвилюючись про перешкоди. Інші компанії, такі як Yamaha, також намагалися створити подібні моделі, але вартість їхніх мотоциклів була значно вищою, а запасних частин багато. Крім того, передні колеса втрачали свої налаштування після тривалої експлуатації, що є характерним для сучасних триколісних транспортних засобів з підвіскою Tilt. Я створив передню вилку з двома незалежними колесами, яка має мінімум деталей, але максимальну надійність. Завдяки конструкції вилки, вона набагато міцніша за оригінальну. Для виготовлення такої вилки не потрібне спеціальне обладнання або складні верстати”, – пояснив Сергій Петренко, автор проекту.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

8 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

24 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

33 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

46 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

55 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago