Королева Єлизавета II передає все більше обов’язків принцу Чарльзу, але не спішить відмовлятися від престолу

Британська королева Єлизавета II вже передала багато монарших обов’язків своєму сину, принцу Чарльзу. При цьому, експерти впевнені, що вона не відмовиться від престолу.

Про це повідомляє Експерт з посиланням на американський телеканал Fox News.

Після смерті принца Філіпа починається нова фаза в правлінні королеви Єлизавети II. Експерти не можуть дати точний прогноз стосовно того, як довго королева ще займатиме трон, а також – якою буде монархія в майбутньому та чи буде взагалі.

“Королева наблизилася до нової фази свого правління… Тепер вона вдова, і невідомо, як на це відреагує”, – сказала Анна Уайтлок, директорка Центру вивчення сучасної монархії.

Більшість експертів гадає, що навряд чи Єлизавета відмовиться від престолу, якщо враховувати її відданість державній роботі.

Однак, вона вже почала передавати більше обов’язків принцу Чарльзу, своєму сину. Вірогідно, після смерті чоловіка цей процес лише прискориться.

Передавати обов’язки сину королева почала у 2013 році. Тоді вона відмовилася від дальніх польотів. Її місце на важливих зустрічах за кордоном зайняв принц Чарльз.

У 2017 році Чарльз замість королеви був на щорічній церемонії Дня пам’яті, присвяченій закінченню Первої світової війни. Це був перший випадок, коли королева не виконала свій прямий обов’язок.

Саме з 2017 року Чарльз взяв на себе більшість обов’язків королеви стосовно відвідин масових заходів.

Історик та автор книги “Сімейна фірма, монархія, засоби масової інформації та британська громада 1932 – 1953” Ед Оунес вважає, що перехід щодо передачі королівського престолу вже розпочався.

“В найближчі роки принц Чарльз набагато частіше з’являтиметься на публіці й люди будуть сприймати його, як майбутнього короля”, – сказав історик.

Конституційно смерть принца Філіпа ні на що не впливає. Єдине – це вплинуло на королеву. Вона й далі старіє й стає все вразливішою.

Єлизавету порівняли з королевою Вікторією, яка відмовилася від публічного життя після того, як у 42-річному віці помер її чоловік, принц Альберт. Кілька років тому Єлизавета сказала про те, що залишатиметься королевою до останнього дня свого життя.

Ольга Степанова

Recent Posts

Принцесі Шарлотті — 9. Новий портрет доньки Кейт Міддлтон (фото)

Кейт Міддлтон показала новий портрет доньки Шарлотти на честь її 9-го дня народження. Святковий знімок опубліковано на сторінці принца…

5 хв. ago

Біля столичних ТЦК утворилися кілометрові черги (фото)

Біля територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у Києві зібралися кілометрові черги з чоловіків, які…

8 хв. ago

Як заряджати гаджет, щоб продовжити термін служби акумулятора: дієві поради

Чи знали ви, що неправильна зарядка губить ваш смартфон, призводячи до деградації акумулятора?

19 хв. ago

Ракета “Циркон”: аналітики оцінили небезпечний задум Росії

Аналітики припустили, що російська ракета "Циркон" зовсім не протикорабельна, як оголошувалося і, можливо, замислювалося від…

24 хв. ago

В Україну йде похолодання: синоптик назвала точну дату

У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря.

45 хв. ago

Генерал США сподівається, що Трампа не оберуть

45-й президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп має безліч юридичних проблем.

50 хв. ago