Новини

США відправлять Ізраїлю артилерійські снаряди, які призначалися для України

Армія оборони Ізраїлю та Міністерство оборони Ізраїлю заявили своїм американським колегам, що їм терміново потрібні артилерійські снаряди для підготовки до наземного вторгнення в Газу і потенційної ескалації війни з боку “Хезболли” вздовж ізраїльсько-ліванського кордону, кажуть ізраїльські чиновники.Про це пише видання Axios з посиланням на трьох ізраїльських чиновників, знайомих з ситуацією.

Офіційні особи США припустили, що перенаправлення снарядів для України в Ізраїль не матиме негайного впливу на здатність України боротися з російськими військами.

Але неясно, чи можуть військові поставки США в Україну бути розтягнуті, якщо війна між Ізраїлем і ХАМАСом переросте в більш широкий регіональний конфлікт.

Військовий чиновник США повідомив Axios, що не може надати детальну інформацію про конкретну зброю, що відправляється в Ізраїль.

Він сказав, що Міністерство оборони і Транспортне командування США володіють надійними можливостями глобального розгортання і розподілу, які можуть продовжувати підтримувати Ізраїль, а також інші країни.

“Ми беремо участь у всебічній координації в Міністерстві оборони. Це включає в себе тісну співпрацю з нашими бойовими командуваннями, щоб з’ясувати, які боєприпаси та обладнання з американських арсеналів можуть бути швидко надані для потреб Ізраїлю”, – заявив американський військовий представник.

Ольга Степанова

Recent Posts

Де в Україні найрозумніші школярі. Топ-5 міст за результатами НМТ

Порталом Osvita.ua був оприлюднений рейтинг обласних центрів України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року.…

5 години ago

Персональна тренерка Іванки Трамп назвала п’ять вправ для ідеальної фігури

Іванка Трамп, донька кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа, у свої 42 роки…

5 години ago

Звідки береться ком у горлі та, як із ним боротися

Популярний в Україні лікар Євген Комаровський розповів, що таке ком у горлі, та у кого він виникає. За…

5 години ago

Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина

Кількість нападів акул на людей за останні десятиліття неухильно зростає, пише Bild. Так, за статистикою Міжнародного архіву нападів…

5 години ago

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

5 години ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

5 години ago