Новини

У Черкасах затримано афериста, який вимагав гроші у родин загиблих воїнів

Служба безпеки затримала зловмисника, який вимагав з родин загиблих українських воїнів частку від грошової допомоги, яку вони отримували від держави. Йдеться про одноразову виплату у розмірі 15 млн гривень після загибелі захисника на війні. Про це повідомили Національна поліція України та СБУ.

38-річний зловмисник вимагав з родин загиблих українських воїнів частину від грошової допомоги, яку вони отримували від держави. У разі відмови він погрожував потерпілим насильством та фізичною розправою, зокрема над їхніми дітьми.

У такий спосіб чоловік вимагав майже 800 тисяч гривень від від матері та сестри військового ЗСУ, який загинув навесні 2022 року під Сєвєродонецьком.

У ході оперативних заходів рекетира затримали «на гарячому» під час передачі йому 200 тис. грн.

Затриманим є місцевий житель, який використовував власні зв’язки серед мешканців регіону, щоб отримати інформацію про родичів загиблих українських захисників. Дізнавшись про отримання постраждалими сім’ями державної допомоги, фігурант телефонував їм з анонімних номерів та вимагав «свій відсоток».

Під час обшуків у зловмисника виявили мобільні телефони, які він використовував у злочинній діяльності. Також у нього вилучили дві бойові гранати.

Фігуранту повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення передбаченого частиною 4 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід тримання під вартою без права внесення застави.

Національна поліція повідомляє, що правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Ольга Степанова

Recent Posts

Бог шлюбу: Японець має 4 дружин, 2 коханок і 10 дітей

36-річний Рюта Ватанабе з північної префектури Хоккайдо, Японія, вирішив побудувати сімейне життя, яке кидає виклик…

29 хв. ago

Lufthansa отримала рекордний штраф за дискримінацію єврейських пасажирів

Авіакомпанія Lufthansa опинилася в епіцентрі скандалу після звинувачень у дискримінації, коли групі єврейських пасажирів відмовили…

35 хв. ago

Осінні канікули скасовано: деякі школярі залишаються без відпочинку

Українська система освіти опинилася під серйозним тиском через війну та енергетичну кризу, що змусило деякі…

39 хв. ago

Українці масово скуповують авто зі США: у тренді Tesla та Ford

Український ринок вживаних авто переживає справжній бум — у 2024 році американські машини стали особливо…

47 хв. ago

Російське судно «Григорій Ловцов» перекинулося біля берегів Сахаліну

У російській Сахалінській області чергова катастрофа на воді — вантажне судно «Григорій Ловцов», яке транспортувало…

52 хв. ago

Знову біля корита: Зять Путіна Шамалов очолив кооператив «Озеро»

Колишній зять президента Росії Володимира Путіна, Кирило Шамалов, став новим головою правління скандального кооперативу «Озеро».…

1 годину ago