Новини

У Черкасах затримано афериста, який вимагав гроші у родин загиблих воїнів

Служба безпеки затримала зловмисника, який вимагав з родин загиблих українських воїнів частку від грошової допомоги, яку вони отримували від держави. Йдеться про одноразову виплату у розмірі 15 млн гривень після загибелі захисника на війні. Про це повідомили Національна поліція України та СБУ.

38-річний зловмисник вимагав з родин загиблих українських воїнів частину від грошової допомоги, яку вони отримували від держави. У разі відмови він погрожував потерпілим насильством та фізичною розправою, зокрема над їхніми дітьми.

У такий спосіб чоловік вимагав майже 800 тисяч гривень від від матері та сестри військового ЗСУ, який загинув навесні 2022 року під Сєвєродонецьком.

У ході оперативних заходів рекетира затримали «на гарячому» під час передачі йому 200 тис. грн.

Затриманим є місцевий житель, який використовував власні зв’язки серед мешканців регіону, щоб отримати інформацію про родичів загиблих українських захисників. Дізнавшись про отримання постраждалими сім’ями державної допомоги, фігурант телефонував їм з анонімних номерів та вимагав «свій відсоток».

Під час обшуків у зловмисника виявили мобільні телефони, які він використовував у злочинній діяльності. Також у нього вилучили дві бойові гранати.

Фігуранту повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення передбаченого частиною 4 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід тримання під вартою без права внесення застави.

Національна поліція повідомляє, що правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago