Новини

У Мінцифрі відповіли, коли через Дію можна буде розмитнити авто

У Мінцифри доопрацьовують законопроєкт, щоб знайти “безкорупційну формулу” для розмитнення авто через застосунок.Розмитнення авто через застосунок “Дія” стане доступним 2023 року – над цим саме працює Мінцифри разом із митницею.
Про це у ефірі програми “Сніданок з 1+1” розповів керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.
Банік назвав приблизні терміни запуску в “Дії” послуги з розмитнення автомобілів.
“Ми протягом цього року це зробимо. Зараз точно сказати, в який місяць – досить складно. Це така велика титанічна реформа, над якою ми працюємо разом з митницею”, – сказав керівник із розвитку електронних послугу Мінцифри.
Він запевнив, що послуга з розмитнення авто онлайн допоможе побороти корупцію, з якою українці часто стикаються на митниці.
“Усі розуміють, що митниця – історично досить корумпована історія. За оцінками, рівень корупції там складає від 50 до 150 мільйонів доларів на рік. Якраз розмитнення авто, над яким ми працюємо, полягатиме в тому, щоб прибрати можливості і потреби, щоб була корупція при розмитненні автомобіля”, – розповів Банік.
Він зазначив, що послугу з розмитнення авто онлайн буде запущено дуже швидко, тільки-но Верховна Рада ухвалить необхідний для цього законопроєкт.
“Все буде суперспрощено. Зараз ми доопрацьовуємо законопроєкт, щоб знайти цю безкорупційну остаточну формулу, погодити її з депутатами. Тільки-но законопроєкт буде ухвалено, тоді ми дуже швидко запустимось із розмитненням”, – повідомив представник Мінцифри.
Як працюватиме послуга з розмитнення авто в “Дії”
Зауважимо, раніше очільник Мінцифри Михайло Федоров пояснив, як працюватиме послуга з розмитнення авто в “Дії”. Слід буде ввести в застосунку рік виробництва авто, марку, модель, об’єм двигуна та додати “певні додаткові критерії, які є незмінними”. Застосунок сам підрахує вартість розмитнення і цю суму можна буде одразу сплатити онлайн. Після розмитнення інформація автоматично потраплятиме до всіх відповідних держорганів.
Додамо, що на сьогодні в “Дії” доступна послуга обміну і відновлення посвідчення водія. Скористатися послугою можуть водії-новачки, у яких закінчився термін дії першого посвідчення завдовжки два роки, а також ті, хто загубив чи пошкодив посвідчення водія, змінив прізвище або просто хоче користуватися цифровим документом.

Ольга Степанова

Recent Posts

Звідки береться ком у горлі та, як із ним боротися

Популярний в Україні лікар Євген Комаровський розповів, що таке ком у горлі, та у кого він виникає. За…

52 секунди ago

Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина

Кількість нападів акул на людей за останні десятиліття неухильно зростає, пише Bild. Так, за статистикою Міжнародного архіву нападів…

8 хв. ago

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

15 хв. ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

24 хв. ago

Красива губернаторка: чиновниця змусила шістдесят підлеглих займатися з нею коханням

Китайська 52-річна чиновниця Чжун Ян, сумно відома тим, що мала 58 коханців, виявилася корупціонеркою і загриміла за…

33 хв. ago

F-16 розбився через уламки ракети РФ: аналітики отримали нові дані про авіакатастрофу

Американський винищувач F-16 міг втратити керування через уламки російської ракети, які пошкодили двигун і систему керування.…

41 хв. ago