Новини

Україна та Ізраїль зараз ведуть дві дуже різні війни, – речниця Пентагону

Зокрема, мова йде й про надання касетних боєприпасів.ЗСУ відповідально використовують касетні боєприпаси, надані Сполученими Штатами Америки, заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх. Такою була відповідь на питання, чому Україні ставили умови для надання зброї, зокрема й касетних боєприпасів, а Ізраїлю ні.
«Я б не дивився на це так. Я б сказала, що Україна та Ізраїль зараз ведуть дві дуже різні війни. Я б сказала, що те, як українці використовують DPICMs на полі бою, є відповідальним. Вони стежать за тим, куди випускають їх», – заявила Сінгх.
За її словами, умови щодо використання Україною касетних боєприпасів потрібні нібито для власної ж безпеки українців. Оскільки завдяки таким умовам, як заявила Сінгх, можна буде уникнути жертв серед цивільного населення після повернення контролю над окупованими територіями.
При цьому Сінгх заявила, що Ізраїль – це один із найдавніших партнерів та союзників США. Напад ХАМАС 7 жовтня вона назвала ізраїльським 11 вересня.
«Ми повинні пам’ятати, що ця атака вважається їхнім 11 вересня. Вони мають повне право і повинні відповідати терористам, які вбивали невинних людей», – заявила заступниця прессекретаря.
Сінгх також заявила, що ізраїльтяни, вступаючи в бойові дії, продовжують дотримуватись законів війни та дозволяють цивільним особам безпечний коридор.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

5 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

14 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

21 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

26 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

32 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

43 хв. ago