Новини

У Києві на пляжах перевірили стан води: які результати

У Києві на пляжах перевірили стан води та грунту.У столиці тричі провели перевірки пляжів. Лише один виявився чистим. Результати оприлюднило держпідприємство «Київський міський ЦКПХ МОЗ». Воно виконувало роботи за договорами з КП «Плесо» та Головним управлінням Держпродспоживслужби столиці. Про це інформує Експерт з посиланням на Вечірній Київ.

Перший раз провели дослідження на хімічні та санітарно-мікробіологічні показники. Взяли проби води з відкритих водойм у період з 31.05-01.06.06.2022р. Встановили, що на пляжах «Молодіжний», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Тельбін», «Райдужний», «Веселка», «Галерний», озеро «Вербне» існує перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП).

Також перевірили воду на пляжах «Венеція», пляж «Дитячий», пляж «Троєщина». Там вода відповідала діючим нормативам. Другий раз брали проби води у період з 06.06.2022 р. по 12.06.2022 р. Встановили, що на пляжах «Молодіжний», «Дитячий», «Передмістна Слобідка», «Венеція», «Тельбін», «Райдуга», «Центральний», «Пуща Водиця», «Веселка», «Галерний», озеро «Вербне», озеро «Троєщина» існує перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП).

За санітарно-хімічними показниками не відповідає нормі вода поверхневих водоймищ, відібрана на пляжах: «Вербний» — водневий показник вище норми; на озерах «Пуща-Водиця», «Райдуга», «Тельбін» — показник біологічне споживання кисню (БСК-5) вище норми.

Проби води відкритих водойм, відібраних на пляжі «Золотий» відповідали діючим нормативам по всім показникам. Всі відібрані проби відкритих водоймищ в зонах пляжів столиці за радіологічними, паразитологічними показниками відповідають діючим нормативам.

Третій раз пляжі перевірили у період з 13.06 по 19.06.2022 р. Вода на пляжах «Молодіжний», «Дитячий», «Передмістна Слобідка», «Венеція», «Тельбін», «Райдуга», «Центральний», «Пуща Водиця», «Веселка», «Галерний», озеро «Вербне», озеро «Троєщина» має перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП).

За санітарно-хімічними показниками не відповідає нормі вода поверхневих водоймищ, відібрана на пляжах: «Троєщина» — водневий показник та показник біологічне споживання кисню (БСК-5)вище норми; на озерах «Пуща-Водиця», «Тельбін» — показник біологічне споживання кисню (БСК-5) вище норми.

Проби води на пляжі «Золотий» відповідали діючим нормативам по всім показникам. Моніторингові дослідження проб води із питних фонтанчиків будуть проводитися у разі їх запуску в експлуатацію.

Ольга Степанова

Recent Posts

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

2 хв. ago

“Любов переможе”: депутатка Марія Мезенцева вийшла заміж

34-річна українська депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж та показала весільні кадри. Фото…

14 хв. ago

Хотів на фронт: працівника ТЦК засудили за втечу зі служби

Військового територіального центру комплектування засудили на три роки ув'язнення за те, що впродовж двох тижнів…

23 хв. ago

“Закохалася в обох”: Анджеліна Джолі зустрічалася з кількома чоловіками

Акторка після розлучення з Бредом Піттом присвятила себе роботі та дітям. Втім, інсайдери розповіли, ким…

34 хв. ago

В Україну повертаються масові відключення світла: з якої години вони почнуться

У понеділок, 20 травня, по всій Україні знову діятимуть графіки відключень світла. Втім, обмежувати електропостачання будуть…

42 хв. ago

Президент Ірану загинув: ЗМІ з’ясували подробиці авіакатастрофи

Президент Іранської Республіки Ібрахім Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи. Про це повідомляє видання N12, посилаючись на свої обізнані джерела. За…

53 хв. ago