Новини

СБУ затримала мобілізованого, який збирав інформацію для російського ГРУ

Під Києвом СБУ затримала “крота” російської розвідки, який збирав розвіддані про “Гвардію наступу” МВС України. Ним виявився мобілізований, його затримали в одній з військових частин.

“За вказівкою російської воєнної розвідки він збирав розвіддані про дислокацію та переміщення бойових підрозділів “Гвардії наступу” МВС України. Ним виявився мобілізований до лав Національної гвардії”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають в СБУ ворожі розвідники завербували агента через популярну ігрову інтернет-платформу. Співробітники СБУ затримали його на території однієї з військових частин Нацгвардії.

“Ворога цікавила інформація про місця базування загонів швидкого реагування 4-ї штурмової бригади оперативного призначення “Рубіж”, – розповіли в спецслужбі.

Ці дані потрібні були окупантам для підготовки та ударів по українських об’єктах із застосуванням ракет і дронів-камікадзе.

Як зазначають в СБУ, агентом РФ виявився місцевий житель, якого російська спецслужба залучила до співпраці ще до його мобілізації. “Завдання” зрадник почав виконувати вже після його призову до однієї з військових частин Нацгвардії.

“Збір розвідданих російський “крот” здійснював у період, коли його залучали до охорони місць розташування військової техніки, озброєння та боєприпасів Сил оборони”, – додали у відомстві.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Не перший випадок

Зазначимо, що Служба безпеки не вперше ловить “кротів” у лавах Нацгвардії та СБУ. Досить згадати, як СБУ затримала російського “крота” у лавах ЗСУ, який виявився жителем Бахмута, завербованим ГРУ РФ і міг готувати диверсії проти керівництва Сил оборони України.

Крім того, раніше СБУ затримала у Києві військового-“перевертня”, який готував нові удари РФ по ТЕЦ у Києві. Ним виявився контрактник однієї з військових частин Національної гвардії, який за свої послуги отримував від 100 до 1000 доларів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

37 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

38 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

40 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

50 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

52 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

54 хв. ago