Новини

Реєстр призовників: які відомства будуть подавати інформацію до ТЦК

У вересні поточного року в Україні заплановано впровадити оновлену версію електронного реєстру призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Цей реєстр, після серії оновлень, отримав новий сертифікат відповідності від Комітету з питань зв’язку і інформатизації (КЗСІ), як зазначили у пресслужбі державної установи.Про це повідомили у пресслужбі державної установи.

Крім того, Міністерство оборони веде активну роботу над вдосконаленням інформаційної взаємодії з існуючими державними реєстрами. Однією з основних цілей є спрощення процедур та зменшення кількості необхідних відвідувань громадянами територіальних центрів кадрового обліку та військово-призовні комісії для отримання різних видів довідок та дозволів.

Міністерство оборони вже розробило попередній план внесення змін у роботу територіальних центрів кадрового обліку та військово-призовних комісій. Однією з ключових складових цього процесу є оновлення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Для цього ведеться активна робота з організації інформаційної взаємодії між Реєстром та інформаційно-телекомунікаційними системами, реєстрами та базами даних, які належать державним органам. ІТ-сектор Міністерства активно працює над цим процесом.

Окрім цього, Міністерство оборони вже підготувало спільні накази з Міністерством фінансів, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством освіти і науки, а також Державною судовою адміністрацією. Аналогічна спільна робота проводиться і з іншими державними органами, такими як Міністерство охорони здоров’я, Пенсійний фонд, Офіс Генерального прокурора та іншими. Планується також укладання спільних наказів з Міністерством соціальної політики, Міністерством у справах ветеранів та іншими відомствами.

Ольга Степанова

Recent Posts

Україну накриє холодний фронт: прогноз на 11 жовтня від синоптиків

11 жовтня в Україні очікується мінлива хмарність і прихід холодного атмосферного фронту. За даними Укргідрометцентру,…

5 хв. ago

Скандал у Польщі: українського таксиста побили п’яні пасажири-поляки

У польському місті Щецин група п'яних пасажирів напала на українського таксиста після того, як той…

10 хв. ago

Північне сяйво над Україною: потужна сонячна буря створила фантастичне видовище

Жителі багатьох регіонів України знову стали свідками рідкісного явища – північного сяйва. Синоптики Центру прогнозування…

15 хв. ago

Дві третини поляків виступають за повернення призовників з України на батьківщину

У Польщі дедалі більше громадян підтримують повернення українців призовного віку додому. Згідно з опитуванням Центру…

19 хв. ago

Студентів позбавляють відстрочки: хто втратить право на захист від мобілізації

Восени в Україні набирають чинності зміни до правил мобілізації, які вплинуть на частину студентів. Закон…

25 хв. ago

“Тимчасові шлюби” в Індонезії: дівчата заробляють $500 на туристах

В індонезійських селах молоді дівчата погоджуються на так звані "шлюби для задоволення" або "Nikah Mut'ah"…

34 хв. ago