Новини

Британія хоче забрати яхти і джети у п’яти російських мільярдерів

Британія ввела додаткові санкції щодо дев’яти росіян, доповнивши їх транспортними обмеженнями. У них зможуть вилучати яхти, літаки та інші транспортні засоби.Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на список, опублікований урядом Великої Британії.

Санкції посилять, зокрема, проти п’ятьох учасників списку мільярдерів Forbes:

Віктора Вексельберга ($6,8 млрд);Аркадія Ротенберга ($3,5 млрд);Геннадія Тимченка ($18,5 млрд);основного власника Магнітогорського металургійного комбінату Віктора Рашникова ($10,2 млрд);підприємця Саїда Керімова, сина сенатора Сулеймана Керімова (статки сім’ї сенатора оцінюють у $10,5 млрд, після початку війни в Україні Сулейман Керімов передав Саїду значну частину активів).Документ також вказує на посилення санкцій щодо генерального директора “Рособоронекспорту” Олександра Міхєєва, глави банку ВТБ Андрія Костіна і Марини Сєчіної, колишньої дружини глави “Роснефти” Ігоря Сєчіна. Крім того, обмеження стали суворішими щодо українського політика Віктора Медведчука, який перебуває в Росії.

Раніше 17 липня Лондон запровадив санкції щодо кількох російських чиновників і громадських діячів, включно з міністром освіти Сергієм Кравцовим, міністром культури Ольгою Любимовою і міжнародним дитячим центром “Артек”. Загалом від початку російського вторгнення в Україну Велика Британія заморозила активи російських громадян на суму понад 18 млрд фунтів стерлінгів ($23 млрд) і запровадила санкції проти понад 1550 російських громадян.

Британський уряд заявив, що санкції будуть збережені доти, доки Росія не виплатить компенсацію Україні. Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі зазначив, що потреби України залишаються величезними. Він також наголосив, що російські громадяни, які потрапили під санкції і підтримують Україну, можуть спрямувати свої кошти на відновлення цієї країни, однак ослаблення санкцій не буде запропоновано натомість цього.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація вчителів: хто втрачає право на відстрочку

Виявляється, що далеко не кожен чоловік-педагог має право на відстрочку від мобілізації. Заступник міністра освіти…

5 хв. ago

Кадиров шантажує Путіна та оголосив кровну помсту його “гаманцю” – це може перерости в новий бунт в Росії

Глава Чечні Рамзан Кадиров оголосив кровну помсту сенатору від Дагестану Сулейману Керімову, а також депутатам…

17 хв. ago

Ураганом у Флориді до будинку принесло живого крокодила: відео

Після повені, викликаної у Флориді ураганом Мілтон, американець повернувся додому і з подивом виявив у…

26 хв. ago

РФ перекинула на Курський напрямок близько 50 тисяч своїх військових, — Сирський

Командування РФ перекинуло в Курську область близько 50 тисяч своїх військових. Про це в документальному…

36 хв. ago

З українців за закриття деяких рахунків вимагають значну частку коштів: в НБУ попередили

Деякі українці стикаються з вимогою сплатити банку значну частку коштів при примусовому закритті рахунків - це пов'язано…

45 хв. ago

Що готує мобілізація тим, хто не оновив дані: у ТЦК вирішили не “церемонитися”

Для інтерв'ю виданню «Главред» заступник начальника сектору мобілізації та оборони Сумського обласного ТЦК та СП полковник Сергій…

53 хв. ago