Новини

У російських ракетах знайшли комплектуючі з Німеччини та інших країн НАТО

У списку постачальників компонентів виявили 16 німецьких компаній.У російських ракетах “Кинджал” і “Іскандер” знайшли комплектуючі з Німеччини та інших країн НАТО, пише The Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Серед постачальників компонентів Німеччина посідає третє місце, повідомив виданню радник керівника Офісу президента України Владислав Власюк.

За даними українських чиновників, у червні Росія подвоїла виробництво балістичних ракет і крилатих ракет із 512 у 2022-му до 1061. Це стало можливим завдяки обходу західних санкцій через треті країни. За даними Києва, 81% контрабандних компонентів надходять зі США, 8% – зі Швейцарії, а Німеччина і Японія ділять третє місце з 3,5 відсотка. Експорт іде через Китай, Центральну Азію, Туреччину і країни Кавказу. 

У списку постачальників компонентів виявили 16 німецьких компаній. Їхні комплектуючі використовуються у виробництві російських ракет Х-101, “Іскандер” 9M728 і 9M729, а також у гіперзвуковому снаряді Kh-47M2 “Кинджал”.

Як повідомили FAZ у німецькому МЗС, інформація була “дуже ретельно” вивчена і передана в прокуратуру. Чиновники припустили, що компоненти доставили в Росію до війни і до набуття чинності санкцій.

Ольга Степанова

Recent Posts

Який виноград корисніший: синій чи білий

Важко втриматися перед спокусою солодкого білого чи синього винограду. Цей фрукт не тільки смачний, але…

10 хв. ago

Пустелю Сахару затопило після дощу. ФОТО

Сильні зливи залишили блакитні лагуни води серед пальм та піщаних дюн пустелі  Сахара , живлячи деякі з…

19 хв. ago

Пенсійні хитрощі: назвали секрети надбавок та стажу

Журналіст Сергій Коробкін, експерт з пенсійних питань, відповів на листи читачів газети "На пенсії", розглянувши три типові…

24 хв. ago

Як правильно прогрівати авто: більшість робить неправильно

З наближенням холодів водіям слід пам'ятати про правильний спосіб прогрівання автомобілів. Хоча це може здатися…

34 хв. ago

Київ накриє небезпечне метеорологічне явище

Сьогодні, 10 жовтня, столицю накриють небезпечні метеорологічні явища. Про це застерігає Укргідрометцентр. «Попередження про небезпечні метеорологічні явища…

45 хв. ago

Трамп заявив, що майже вмовив РФ і Китай позбутися ядерної зброї

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що під час свого попереднього терміну на…

58 хв. ago