Новини

В Україні запустили нову незаконну схему для ухилянтів

В Україні оголошено військовий стан та мобілізацію після початку повномасштабної агресії росії у лютому 2022 року. Це вже восьме подовження, яке триватиме до 18 листопада 2023 року. Деякі люди намагаються скористатися цією ситуацією для особистої вигоди, розміщуючи пропозиції у популярних соціальних мережах із продажу “білих квитків” військовозобов’язаним чоловікам. Ці “квитки” продаються за 100-150 доларів США.Про це повідомляє РБК-Україна.

Так, відповідні оголошення про продаж «білих квитків» почали з’являтися у, зокрема у Telegram та TikTok.

Реклама «білих квитків» у TikTok«Я через людей зробив собі білий квиток та виїхав за кордон, щоб ви могли зростати у безпеці, маючи живого батька!», – ідеться у рекламі про продаж фальшивого документа.

Невідомі пропонують перейти за посиланням та знайти їхню групу у Telegram, де ще один лінк веде до детальної інструкції.

Інструкція замовлення «білого квитка»За словами зловмисників, за місяць вони можуть виготовити «білий квиток», завдяки якому чоловік нібито зможе перетнути кордон, або «спокійно пересуватись в межах країни».

Інструкція замовлення «білого квитка»Завдаток у 25% ділки просять сплатити у криптовалюті нібито для анонімності обох сторін.

Раніше у Черкаській області батько трьох дітей був засуджений за відмову від мобілізації. 

Нагадаємо, представник командування Медичних сил ЗСУ підполковник Дмитро Мірошниченко роз’яснив, де служитимуть особи із хронічними хворобами. Військовий зазначив, що люди з певними захворюваннями і раніше служили у підрозділах забезпечення та у навчальних центрах. У деяких з них є діагнози, які не дозволяють йти воювати на передову, але вони можуть виконувати завдання на службі в тилу без обмежень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

3 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago