Новини

Українські біженці можуть продовжити тимчасовий захист у Німеччині: подробиці

Українці в Німеччині: як продовжити тимчасовий захист біженцям.Тимчасовий захист у Німеччині для українських біженців чинний до 4 березня 2024 року. Однак країна дозволила його продовжити, для чого потрібно подати відповідну заяву, інформує Новини.LIVE.

Зазначається, що на продовження тимчасового захисту можуть розраховувати такі категорії:

громадяни України, які до 24 лютого 2022 року постійно проживали в Україні;люди без громадянства і громадяни з-поза меж України, які до 24 лютого 2022 року мали в Україні міжнародний захист або рівноправний національний захист;члени сімей зазначених категорій;люди без громадянства і громадян третіх країн, які можуть довести, що до 24 лютого 2022 року вони законно перебували в Україні на підставі виданої згідно з українським законодавством посвідки на проживання, і що вони не в змозі повернутися до країни або регіону свого походження безпечно й на тривалий період.Українці в Берліні можуть онлайн подавати заяву на продовження тимчасового захисту, якщо вони вже мають дозвіл на перебування згідно з пунктом 24 Закону про перебування іноземних громадян, або якщо Берлін є їхнім постійним місцем проживання в Німеччині, повідомляє Service-Portal Berlin. Тоді дозвіл на перебування буде продовжений, навіть якщо термін його дії закінчиться.

Після подання заяви українці отримають офіційне підтвердження у форматі PDF, яке забезпечить збереження їхнього права на перебування в Німеччині та на роботу, навіть якщо строк дії вже минув.

Ті, хто подали заяви вчасно, до 4 березня 2024 року отримають інформацію щодо того, які діяти далі — дозвіл або продовжать автоматично, або доведеться пройти співбесіду в Земельному відомстві з питань імміграції, куди треба з собою взяти такі документи:

запис електронною поштою, отриманий після подання онлайн-заявки;довідка про онлайн-заяву про продовження дозволу на проживання для тимчасового захисту;PDF-файл, який надійшов у відповідь після подання заяви на продовження тимчасового захисту;дозвіл на проживання відповідно;дійсний паспорт або паспорт на заміну;остання біометрична фотографія: 35 міліметрів x 45 міліметрів, фронтальний знімок із нейтральним виразом обличчя на світлому фоні.Після співбесіди термін видачі нового електронного дозволу на перебування становить 5-6 тижнів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago