Новини

Росія починає залучати у війну в Україні громадян Центральної Азії – розвідка

Для формування нових армійських підрозділів місцева влада доручила військкомам та відділам поліції “здійснювати агітаційні заходи” з громадянами Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану.Кількість громадян РФ, які бажають брати участь у війні проти України, дедалі меншає. У зв’язку з цим окупанти намагаються залучити до своєї армії жителів країн Центральної Азії. Про це повідомляє Експерт з посиланням на Оbozrevatel. 

Про це 17 серпня повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. “Щоб принаймні частково зберегти можливість формувати нові резерви, кремлівське керівництво намагається все активніше залучати до ЗС РФ іноземних громадян”, – йдеться в повідомленні.

У ГУР зазначили, що першість у цьому має Московська область. Для формування нових армійських підрозділів місцева влада доручила військкомам та відділам поліції “здійснювати агітаційні заходи” з громадянами Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану.

Тим, хто погодиться за контрактом поїхати до України, окрім грошей, пропонують громадянство РФ. Так, у Чечні продовжується формування та підготовка чотирьох батальйонів.

При цьому значну частину “добровольців” складають місцеві молоді чоловіки, як правило, із сільської місцевості, викрадені силовиками.

Їх змушують підписувати контракти для участі у війні в Україні під тортурами чи погрожуючи кримінальним переслідуванням у сфабрикованих справах, розповіли в ГУР.

Викрадення чоловіків провокує хвилі невдоволення в Чечні. Люди обурені, що глава республіки Рамзан Кадиров відправляє мусульман гинути на “чужій” війні двох християнських народів – росіян та українців.

Така політика сприймається як зрада мусульман, зазначили в українській розвідці.

Ольга Степанова

Recent Posts

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

5 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

10 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

17 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

27 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

29 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

33 хв. ago