Новини

Український IT-проєкт отримав престижну міжнародну премію

Український проєкт Projector Creative & Tech Foundation отримав 10 000 євро від уряду Баварії.11 травня відбувся щорічний Баварський саміт – ключова подія світового масштабу у галузі цифрових технологій. У саміті взяли участь понад 300 підприємців, науковців та представників державних інституцій, передає Мінцифри.

Тема події цього року — Digital Home. Сьогодні цифровізація трансформує кожну сферу нашого життя, тому важливо почуватися комфортно з новими технологіями у digital просторі. Юдіт Герлах, Міністерка з питань цифровізації регіону Баварії, зазначає:

«Для мене важливо, щоб держава використовувала позитивні досягнення цифровізації так само, як і приватний сектор. Моя мета — присудити Баварську цифрову премію 2023 року тим, хто рухає цифровізацію державних послуг у всьому світі».

Українську делегацію на Саміті представила Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції. З перших днів повномасштабного вторгнення уряд Баварії підтримував українців, зокрема, в межах Саміту надав українському проєкту Bavarian Digital Award розміром 10 000 євро. 

«Сьогодні Україна як ніколи відчуває підтримку світу, ми дуже вдячні за кожен жест, ініціативу та спільний проєкт з міжнародними партнерами. Для Мінцифри велика честь взяти участь у Bavarian Digital Summit та розповісти про те, як ми продовжуємо будувати найзручнішу цифрову державу у світі, — орієнтовану на користувача, просту у використанні, без бюрократії та paperless», — зазначає Валерія Іонан.

У квітні минулого року Projector Creative&Tech Institute за підтримки Мінцифри та Дія.Бізнес запустив фонд для надання безоплатної освіти 5000 українкам. Наразі вже 790 жінок навчаються на курсах, а 413 жінок завершили програму. Фонд також має на меті навчити 1000 українських дівчат і жінок у 2023 році. 

«Ми неймовірно щасливі отримати Баварську цифрову премію 2023 року та вдячні Міністерству з питань цифровізації регіону Баварії. На старті проекту для нас була дуже важлива підтримка Міністерства цифрової трансформації України. Ця нагорода означає, що ми зможемо надати можливість навчатися ще більшій кількості жінок, щоб розпочати новий професійний шлях незалежно від того, де вони наразі перебувають», — говорить СЕО Projector Creative & Tech Foundation Тетяна Фіщук.

Ольга Степанова

Recent Posts

Заміна для Шойгу: що відомо про Білоусова, який очолить Міноборони РФ, та чого від нього очікувати

Російський диктатор Володимир Путін у неділю, 12 травня, почав проводити кадрові ротації у військово-політичному керівництві…

2 години ago

Те, що ви побачите першим, багато розповість про ваш характер — візуальний тест

Пройдіть цей новий тест, щоби дізнатися дещо цікаве про себе. Те, що ви побачите першим, багато…

2 години ago

Європу повністю влаштовує перебування там українських біженців

Європу "цілком влаштовує" перебування українських біженців, і вона не буде висилати їх додому. Таку думку…

2 години ago

Штрафи від 850 до 5100 грн.: нардепи готують для батьків нове покарання

Виховання дітей - це складний та відповідальний процес, що передбачає не лише навчання моральних цінностей…

3 години ago

Україну накриють заморозки та сильні дощі: якою буде погода в перший день нового тижня

Погода в Україні 13 травня буде місцями дощовою та прохолодною. А в деяких містах можливі…

3 години ago

Тільки на 20 років молодша: у колишнього чоловіка Гвен Стефані роман із копією колишньої дружини

У фронтмена гурту Bush Гевіна Россдейла явно є дуже певний типаж: музикант розлучився з Гвен Стефані у…

3 години ago