Новини

У Нафтогазі назвали терміни, коли в будинках масово включать опалення

Цьогоріч повноцінний опалювальний сезон розпочнеться, скоріш за все, наприкінці жовтня або на початку листопада. Традиційно рішення про подачу тепла українцям ухвалюватиме місцева влада, орієнтуючись на поточні погодні умови.Про це розповів очільник Нафтогазу Олексій Чернишов в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Початок опалювального сезону є рішеннями органів місцевого самоврядування, міськвиконкомів… Переважно останніми роками його початок в Україні зсувається ближче до кінця жовтня – початку листопада”, – сказав керівник Нафтогазу.

Є й регіональні особливості. Тому ми, як завжди, готові до того, що міста почнуть опалювальний сезон у другій половині жовтня – на початку листопада, повідомив Олексій Чернишов.

Суттєвий вибір газу розпочнеться не раніше 1 листопада, переконані в Нафтогазі”. А до цієї дати планують накопичити 16,5 млрд кубометрів палива. За розрахунками уряду, для планового проходження зими, мінімальний обсяг газу має становити 14,7 млрд кубів, а решта — це додаткові обсяги, про всяк випадок.

Чернишов ще додав, що зима цьогоріч, за прогнозами синоптиків, повинна бути помірною, без сильних морозів, але не настільки м’якою, як минулого року.

“Проте ми готуємося до будь-яких температурних показників. Хоча прогнози метеорологів нас тішать”, — запевнив очільник Нафтогазу.

Опалювальний сезон у школах

Рішення про те, що настав час увімкнути опалення, ухвалюють органи місцевої влади, з огляду на погодні умови. Традиційно, до теплопостачання під’єднують установи соціальної сфери, а саме школи, дитсадки, медичні установи, заклади культури, об’єкти фізичного виховання та спорту.

Опалювати ці установи розпочинають на основі листів-звернень до місцевої влади. Після цього теплом забезпечують квартири та будинки звичайних громадян. Під час опалювального сезону, згідно з санітарними нормами України, в закладах освіти, аудиторії та кабінети повинні відповідати таким показникам:

температура в приміщенні від 17 до 20 градусів тепла;вологість повітря — від 40% до 60%.

Ольга Степанова

Recent Posts

Золото б’є нові рекорди: що коїться на ринку дорогоцінних металів?

Ціна на золото вперше в історії перевищила позначку у 2700 доларів за тройську унцію, і…

8 хв. ago

Заочні штрафи для ухилянтів: уряд посилює правила, “ігнор” обійдеться у 25 тисяч

Український уряд налаштувався на рішучі кроки. До кінця 2024 року планується розіслати до 900 тисяч…

14 хв. ago

Експерт Попенко назвав простий спосіб збільшити пенсії до 10 тисяч гривень

Відомий український експерт у сфері житлово-комунального господарства Олег Попенко пояснив, що робити, щоби збільшити пенсії в…

22 хв. ago

В Україні злетіли ціни на яйця: скільки доведеться заплатити

В Україні підскочили ціни на курячі яйця. Про це свідчать дані порталу Мінфін. Українські споживачі зіштовхнулися із…

25 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 19–20 жовтня: беріть парасольки та вдягайтесь тепліше

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

1 годину ago

Осінні канікули 2024: 5 крутих місць для сімейного відпочинку з дітьми

Осінні канікули — це чудова нагода провести час з сім’єю і вирушити у незабутню подорож.…

1 годину ago