Новини

Віталій Кличко: Через загрозливу ситуацію із захворюваністю на коронавірус у столиці канікули для учнів 5-11 класів розпочнуться на два дні раніше – з 18 березня

Через загрозливу ситуацію із захворюваністю на коронавірус у Києві влада столиці ухвалила рішення розпочати весняні канікули для учнів 5-11 класів на два дні раніше – з четверга, 18 березня. Садочки та початкова школа поки працюватимуть у звичному режимі.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час термінового онлайн-брифінгу, повідомляє Експерт з посиланням на Офіційний портал Києва.

«З того, що в наших повноваженнях – місцевої влади: Київ ухвалив рішення розпочати весняні канікули для учнів 5-11 класів на два дні раніше – з четверга, 18 березня. Садочки та початкова школа поки працюватимуть у звичному режимі», – повідомив Віталій Кличко. 

Він наголосив, що ситуація в місті складна. Сьогодні в стаціонарах медзакладів столиці – понад 3500 госпіталізованих пацієнтів. Хворих та з підозрою на коронавірус. Із них 71 відсоток людей – у тяжкому стані. Це найскладніша ситуація для медиків Києва від початку пандемії.

«З такими темпами розповсюдження вірусу і кількістю госпіталізацій за добу вже за кілька днів місць у лікарнях не буде. До того ж, досі, попри обіцянки Уряду,  для киян так і не надали ліжка в закладах Національної академії наук, МОЗу та відомчих лікарнях. А це загалом – більше 11 тисяч ліжок», – наголосив Віталій Кличко. 

Також мер Києва закликав мешканців столиці не бути легковажними – носити маски і дотримуватися обмежень. Адже ситуація надзвичайно серйозна.

«Простіше носити маску і дотримуватися обмежень, ніж потім лікуватися! А бізнесу хочу сказати: будьте відповідальними – і за своє здоров’я, і за здоров’я інших людей! Контролюйте наповненість закладів та дотримання санітарних вимог! Інакше, якщо ситуація погіршиться, – заклади знову будуть зачинені!» – сказав Віталій Кличко.

Ольга Степанова

Recent Posts

Модний апокаліпсис у Кремлі: Захарова не змогла “проковтнути” принт Зеленського

Під час чергового звернення до нації президент України Володимир Зеленський з’явився в ефірі у чорній…

4 хв. ago

Що носити взимку: 5 стильних поєднань, щоб теплий одяг не повнив фігуру

Осінь та зима - час, коли хочеться не тільки відчувати комфорт і тепло, але й…

27 хв. ago

Син експрезидента-втікача Януковича отримав громадянство РФ

Олександр Янукович, син колишнього президента України Віктора Януковича, отримав російське громадянство. Про це пишуть російські ЗМІ із…

36 хв. ago

На пляжі знайшли моторошну істоту, схожу на морського динозавра: фото

На узбережжі Тихого океану поблизу американського міста Лагуна Нігел (штат Каліфорнія) місцеві мешканці знайшли дивну…

44 хв. ago

Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум

Кабінет Міністрів України змінив правила вручення повісток від територіальних центрів комплектування, прирівнявши їх до судових.…

51 хв. ago

Туреччина вдарила по об’єктах курдів в Іраку та Сирії

Туреччина завдала ударів по об'єктах Робітничої партії Курдистану (РПК), розташованих на півночі Іраку та Північній…

1 годину ago