Новини

Загальна мобілізація: хто зараз підлягає призову у першу чергу

Роман Костенко повідомив, що зараз до лав ЗСУ набирають механіків-водіїв танків та навідників-операторів танків.Командування Сухопутних військ Збройних Сил України (ЗСУ), якому підпорядковані територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, зазначає, що зараз людей в ЗСУ достатньо — усі регіони країни виконали план з призову, пише ЛІГА.net. Крім того, потреби в доукомплектуванні порівняно із періодом, коли почалася війна, значно зменшилися. Про це інформує Експерт з посиланням на Донбас 24.

За словами начальника управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Романа Горбача, у всіх територіальних центрах на обліку є добровольці, правда, їх точна кількість не відома. Він зазначає, що зараз доукомплектування ведеться виключно за спеціальностями, яких не достатньо.

Зокрема, секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко розповів, що зараз набирають механіків-водіїв танків та навідників-операторів танків. Саме таких спеціалістів зараз забирають на службу.

Крім того, самі ж військові наголошують на тому, що зараз не має завдання видавати повістки й набрати до лав ЗСУ усіх підряд. Роман Горбач наголошує, що зараз повістки військовозобов’язаним видають не через нестачу військовослужбовців, а для того, аби уточнити дані й у випадку, якщо у держави буде потреба у збільшенні числа армії, можна було зрозуміти, кого і на які військові спеціальності можна мобілізувати.

Ольга Степанова

Recent Posts

На черзі Сталін: ЗСУ “задвохситили” тезок Дзержинського та Леніна

Українські воїни продовжують знищувати російських загарбників. Цього разу списки "двохсотих" поповнили окупанти з культовими прізвищами. Як повідомив OSINT-експерт Іраклі…

2 хв. ago

Прибирала за нею 17 років: покоївка розбагатіла, успадкувавши все майно мільйонерки

49-річна таїландка Нутвалай Пхупонгта упродовж 17 років була хатньою робітницею у багатої француженки, а тепер успадкувала…

14 хв. ago

Міноборони уточнило перелік діагнозів, з якими не беруть на фронт

Вже завтра, 4 травня, Міністерство оборони України внесе зміни до положення про військово-лікарську комісію (ВЛК).…

23 хв. ago

Ставка не на якість: Росія адаптувала ЗС РФ до війни на виснаження

Російська влада не переймається шаленими втратами і вже повністю адаптувала свої Збройні сили для війни…

34 хв. ago

Як зварити яйця, щоб вони не потріскалися та легко очищалися: лайфхаки

Перед Великоднем українські господині активно готуються до свята – печуть паски та фарбують яйця. Але…

42 хв. ago

Вдруге за тиждень: працівник ресторану знайшов у туалеті 12 тисяч доларів (відео)

Уже вдруге менш ніж за тиждень в одному з туалетів Мерісвілла, штат Огайо (США), знайшли…

54 хв. ago