Новини

В Європі планують страйки в аеропортах у вересні: можливе скасування авіарейсів

Європа восени зіштовхнеться зі страйками працівників транспортних компаній. Через це можливі скасування авіарейсів та збої у роботі громадського транспорту.У яких країнах пасажирам слід готуватися до незручностей під час подорожей, розповідає euronews.travel.
Страйки працівників транспорту заплановані у кількох країнах Європи. Через це пасажири авіакомпаній можуть стикнутися зі скасуванням рейсів чи проблемами із наземним обслуговуванням.
У Франції найбільша профспілка авіадиспетчерів (SNCTA) закликає до загальнонаціонального страйку 15 вересня та 13 жовтня. Це може призвести до масового скасування рейсів і вплинути на рейси з інших країн.
В Італії авіадиспетчери в аеропортах по всій Італії влаштують восьмигодинний страйк з 10 ранку 16 вересня. Деякі рейси не постраждають – Управління цивільної авіації Італії (ENAC) опублікує список гарантованих рейсів за кілька днів до страйку.
Водночас 18 вересня в країні планується загальнонаціональний страйк працівників громадського транспорту. Це може призвести до серйозних збоїв у роботі метро, ​​трамваїв і автобусів у великих містах та збільшити затори на дорогах.
29 вересня в аеропортах по всій Італії планується 24-годинний страйк вантажників багажу в аеропортах. ENAC гарантує, що рейси виконуватимуться під час страйку з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 21:00.
У Бельгії пілоти Ryanair планують страйкувати 14-15 вересня. Раніше страйки в в аеропорту Шарлеруа (в липні та серпні) призвели до скасування сотень рейсів. Тоді з вимогами виходили профспілки CNE і ACV Puls і профспілка пілотів Beca. У CNE попереджають, що протести можуть продовжитися, якщо умови праці та оплата не будуть покращені.
В Англії пасажирів попереджають про незручності в аеропорту Лутон (Лондон) через 24-годинні страйки 13 і 20 вересня, які створять перешкоди для пасажирів Wizz Air. Співробітники служби наземного обслуговування авіакомпанії GH London оголосили страйк на знак протесту проти поганих умов праці та несправедливого ставлення.
З 20 вересня чотириденний страйк збираються оголосити прибиральники аеропорту Лутон через суперечку щодо оплати праці. Цього ж дня працівники автостоянки влаштовують 48-годинний страйк. Це може спричинити затримки пасажирів, які користуються послугами паркування автомобіля і автобусів, які доставляють пасажирів з автостоянки до терміналу аеропорту.

Ольга Степанова

Recent Posts

Гарріс відмовилася від двосторонніх переговорів з Путіним щодо припинення війни в Україні

В ході інтерв'ю в передачі "60 хвилин" ("60 Minutes") віце-президентка США та кандидатка на пост…

2 хв. ago

Росія готує масований удар по Україні: коли це може статися

Російські загарбники планують новий масований ракетний удар по Україні. Така атака може стати не меншою за ту,…

17 хв. ago

Кадиров пішов зі звинуваченнями до влади РФ: все через мігрантів

Глава Чечні Рамзан Кадиров розкритикував російську владу за посилення міграційної політики, заявивши, що деякі заходи «зіштовхують Росію…

24 хв. ago

День народження Путіна: про главу Кремля забули навіть ті, хто допомагає РФ воювати з Україною

У понеділок 7 жовтня глава Кремля Володимир Путін відзначив 72 день народження. Однак небагато людей вирішили його…

26 хв. ago

Мобілізація молоді: частину студентів ТЦК заберуть на війну вже цієї осені

Більшість студентів в Україні мають право на відстрочку від мобілізації, але є особливі винятки, викладені…

28 хв. ago

Загальна мобілізація: як виявляють військовозобов’язаних, які не оновили дані

В Україні триває загальна мобілізація та оголошено воєнний стан. У травні набрав чинності новий закон про…

29 хв. ago