Новини

В Європі планують страйки в аеропортах у вересні: можливе скасування авіарейсів

Європа восени зіштовхнеться зі страйками працівників транспортних компаній. Через це можливі скасування авіарейсів та збої у роботі громадського транспорту.У яких країнах пасажирам слід готуватися до незручностей під час подорожей, розповідає euronews.travel.
Страйки працівників транспорту заплановані у кількох країнах Європи. Через це пасажири авіакомпаній можуть стикнутися зі скасуванням рейсів чи проблемами із наземним обслуговуванням.
У Франції найбільша профспілка авіадиспетчерів (SNCTA) закликає до загальнонаціонального страйку 15 вересня та 13 жовтня. Це може призвести до масового скасування рейсів і вплинути на рейси з інших країн.
В Італії авіадиспетчери в аеропортах по всій Італії влаштують восьмигодинний страйк з 10 ранку 16 вересня. Деякі рейси не постраждають – Управління цивільної авіації Італії (ENAC) опублікує список гарантованих рейсів за кілька днів до страйку.
Водночас 18 вересня в країні планується загальнонаціональний страйк працівників громадського транспорту. Це може призвести до серйозних збоїв у роботі метро, ​​трамваїв і автобусів у великих містах та збільшити затори на дорогах.
29 вересня в аеропортах по всій Італії планується 24-годинний страйк вантажників багажу в аеропортах. ENAC гарантує, що рейси виконуватимуться під час страйку з 7:00 до 10:00 та з 18:00 до 21:00.
У Бельгії пілоти Ryanair планують страйкувати 14-15 вересня. Раніше страйки в в аеропорту Шарлеруа (в липні та серпні) призвели до скасування сотень рейсів. Тоді з вимогами виходили профспілки CNE і ACV Puls і профспілка пілотів Beca. У CNE попереджають, що протести можуть продовжитися, якщо умови праці та оплата не будуть покращені.
В Англії пасажирів попереджають про незручності в аеропорту Лутон (Лондон) через 24-годинні страйки 13 і 20 вересня, які створять перешкоди для пасажирів Wizz Air. Співробітники служби наземного обслуговування авіакомпанії GH London оголосили страйк на знак протесту проти поганих умов праці та несправедливого ставлення.
З 20 вересня чотириденний страйк збираються оголосити прибиральники аеропорту Лутон через суперечку щодо оплати праці. Цього ж дня працівники автостоянки влаштовують 48-годинний страйк. Це може спричинити затримки пасажирів, які користуються послугами паркування автомобіля і автобусів, які доставляють пасажирів з автостоянки до терміналу аеропорту.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кадиров жорстко розкритикував політику РФ і заявив, що вона його «розчаровує»

Глава Чечні Рамзан Кадиров розкритикував міграційну політику у Росії, саме бажання чиновників її посилити. При…

5 хв. ago

Захід може підводити Україну до виконання вимог РФ та повної капітуляції

Як заявив політолог Олексій Копитько, за місяць слід чекати на розвилку — або настане якась…

12 хв. ago

Україна покриває мобілізацією тільки втрати: у Раді відповіли, чи буде призов 20-річних

Україна на поточний момент покриває потреби в особовому складі мобілізованих лише для заповнення втрат у…

21 хв. ago

Фіцо напередодні візиту до України запропонував вдарити ракетою по столиці Євросоюзу

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо запропонував вдарити ракетою по Брюсселю. На його думку, це змусить Європарламент відмовитися від…

30 хв. ago

Вимагали зізнатися у шпигунстві на камеру: з’явилися подробиці вбивства українця в Польщі (фото)

У Польщі розслідують вбивство заробітчанина з України. Чоловіка закатували до смерті поляки і спалили. Про…

38 хв. ago

Такого ще не було: водіїв оштрафують не за авто, а за зовнішній вигляд

В Україні водіям грози чимало покарань і штрафів за різні порушення. Так, нещодавно було запропоновано штрафувати за…

49 хв. ago