Новини зоров'я

Харківська клінічна лікарня №17 – багатопрофільний медичний заклад, що надає швидку і професійну допомогу хворим

Центральна будівля  лікувального закладу  була збудована у 1890  р.  і на той час мала назву Миколаївська лікарня.

 КНП “МКБЛ №17” ХМР – це багатопрофільний медичний заклад, який надає широкий спектр медичних послуг за різними спеціальностями та забезпечує надання висококваліфікованоїмедичної допомоги за хірургічним, терапевтичним, гінекологічним, травматологічним, неврологічним, педіатричним, кардіологічним, онкологічним та навіть інфекційним напрямками.

У своїй структурі лікарня має стаціонар на 615 ліжок. У закладі створені умови для проведення комплексного обстеження пацієнтів за рахунок діагностичних відділень:  клініко-діагностичної та бактеріологічної лабораторії,  рентгенологічне відділення, КТ дослідження, кабінет ультразвукової діагностики, ендоскопічного кабінету, кабінет функціональної діагностики, планується відкриття ангіографічного кабінету.

Стаціонар у своєму складі має наступні відділення: терапевтичне відділення на 120 ліжок, відділення ортопедії та травматології на 60 ліжок, кардіологічне відділенння на 60 ліжок, віділення онкології та еферентної хірургії крові на 25 ліжок, травматологічне відділення на 60 ліжок, цілодобовий травматологічний пункт, травматологічне відділення дитяче на 30 ліжок, цілодобовий травматологічний пункт дитячий, ІІ хірургічне відділення на 60 ліжок (в т.ч 20 ліжок гінекологічних, 20 ліжок онкохірургічних), хірургічне відділення (гнійне) на 60 ліжок, відділення “Хоспіс” на 80 ліжок, неврологічне відділення на 60 ліжок, відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії на 12 ліжок, операційна, відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги, кабінет лікувальної фізкультури, фізіотерапевтичне відділення,  патологоанатомічне відділення.

 Лікарня у 2018 році отримала нову безстрокову ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та ліцензію на придбання, зберігання, перевезення, використання та знищення наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. З 23.09.2009 р. лікарня має ліцензію Державної інспекції ядерного регулювання України №ОВ070123 (зі змінами) на використання джерел іонізуючого випромінення.

Лікарня одна з ведучих лікувальних закладів де надається амбулаторна та стаціонарна допомога хворим, проводиться великий спектр оперативних втручань: операції на органах грудної клітини та черевної порожнини (в тому числі оперативні втручання при онкологічній патології), на судинах кінцівок, операції на щитоподібній залозі, операції на молочній залозі, ендопротезування великих суглобів, ортопедо-травматологічні оперативні втручання у дітей, повний спектр гінекологічних оперативних втручань (в тому числі лапороскопічних та гістероскопічних).

Ольга Степанова

Recent Posts

“Томагавки” націлені на Росію: які війська НАТО розгортає в Європі

У багатьох трохи викривлене уявлення, що Захід ніяк не реагує на загрозу Москви, — це…

1 хв. ago

“Шок-контент”: нардеп Дмитрук дистанційно голосував на засіданні комітету Верховної Ради

У понеділок, 7 жовтня, народний депутат Артем Дмитрук, який незаконно перетнув український кордон та перебуває…

10 хв. ago

Путін через страх перед українськими дронами зніс свою улюблену дачу

Російський диктатор Володимир Путін більше не відвідує свою улюблену резиденцію в Сочі через страх за…

18 хв. ago

Голод не тітка: астронавти в майбутньому можуть почати їсти астероїди

Майбутні астронавти можуть мати ідеальну їжу, приготовану з бактерій, які вирощені за допомогою подрібнених вуглецевих…

27 хв. ago

Під поверхнею Місяця виявили несподіваний рух: що там відбувається

Вчені зробили несподіване відкриття, в якому йдеться, що між мантією Місяця і ядром супутника Землі знаходиться…

38 хв. ago

Економічне бронювання серед військових вважають легалізацією відкупу, – Казарін

Модель економічного бронювання, яку розробляють в уряді, серед військових вважається легалізацією відкупу і породжує суспільний…

46 хв. ago