Новини

​В суворих умовах Гімалаїв: український БпАК Windhover показав високий результат

Українська компанія НВП Спайтек провела випробування безпілотного авіаційного комплексу Windhover у найскладніших метеорологічних умовах у гімалайських горах в Індії: апарат підтвердив заявлені характеристики та показав високу надійність конструкції.

Про це повідомляє Експерт з посиланням на defence-ua.com.

Польоти виконувались при температурі нижче 25 градусів за Цельсієм в складних умовах – у горах був вітер, туман, мороз.

Як відбувалися випробування?

Злети здійснювались на висоті 5500 метрів над рівнем моря. До цього часу жоден з українських апаратів чи світових виробників не могли виконати польоти в подібних умовах. На подібній висоті не лише важко виконувати польоти, але й, навіть, вкрай складно знаходитись непідготовленим для цього особам.

БпАК Windhover підтвердив характеристики щодо дальності та часу польоту, а також щодо функціональних можливостей. При цьому апарат показав вкрай високу надійність та закладену міцність.

Успішно виконавши програму випробовувань, пілоти повернулись в Україну з багатим досвідом та новими ідеями.

Про безпілотник

БпАК Windhover призначений для вирішення завдань з аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості із можливістю передачі оперативної інформації та отримання точних географічних координат у режимі реального часу.

Особливостями Windhower є значна тривалість польоту, від 40 до 60 хв. При цьому забезпечується тактичний радіус використання апарату у 8 км, що є достатнім для забезпечення дій підрозділів тактичного рівня, а також політ у складних погодних умовах як в день, так і в ночі.

БПЛА Windhover забезпечує здійснення повністю контрольованих польотів на швидкостях до 80 км/год навіть за умов сильного вітру швидкістю до 15 м/сек при вологості повітря до 95 % та в різних температурних умовах – від -25 до +50 градусів. Це забезпечує можливість використання апарату в різних кліматичних зонах та умовах – і за активного застосування противником засобів РЕБ.

Мультикоптер оснащений теплвізійно-оптичним комплексом: містить Full HD відеокамеру з 18 кратним оптичним зумом та тепловізор 4-го покоління із 4-кратним цифровим зумом. Оптичний комплекс оснащений системою гіростабілізації, що дозволяє збільшити стабільність картинки, не зважаючи на рух коптера.

Програмно-апаратна частина комплексу дозволяє підключати будь-який пристрій, що підтримує протокол TCP/IP, а також забезпечує можливість швидкої інтеграції в інші системи керування. Для обміну інформацією використовується декілька каналів зв’язку, зокрема і повністю зашифрований – супутниковий канал, приймач ADS-B, передача даних через Інтернет. Віднеоінформація може передаватись у форматах 480p, 720p, 1080p. Також є можливість запису і збереження інформації в Full HD.

Крім того, Windhower забезпечує можливість оперативного аналізу отриманих даних та їхнього архівування, а також прив’язку всіх об’єктів, що відображаються, до географічних координат і часу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вважатиметься врученою: чоловіків приголомшили новиною про методи вручення повісток

В Україні уряд затвердив порядок призову, який по-новому регулює порядок вручення повісток. Зокрема, при надсиланні повістки…

9 хв. ago

5 речей, які ніколи не одягне багата жінка: вони видають несмак і мають дешевий вигляд

Багатство не гарантує гарний смак, але воно дає можливість одягатися якісно та елегантно, тому доволі…

17 хв. ago

Україна отримала військову допомогу від Британії: Шаппс розповів, що в пакеті

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс підтвердив військову допомогу, яка "поспіхом" передається Україні. За його словами,…

29 хв. ago

“Слуга народу” Мезенцева після таємного роману вийшла заміж за депутата Київради

Нардепка "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж. ЇЇ чоловіком став за депутат Київради Юрій Федоренко. Про заміжжя…

37 хв. ago

Названо продукти та напої, що провокують набряки ніг

Набряк ніг, щиколоток і ступнів - це стан, який виникає, коли в тканинах накопичується рідина.…

49 хв. ago

“Технократ, який бере під контроль військові зусилля Путіна”: NYT про нового главу МО РФ

За понад два роки війни проти України президент Росії Володимир Путін виявив, що технократи, яких він зібрав…

57 хв. ago