Новини

​В суворих умовах Гімалаїв: український БпАК Windhover показав високий результат

Українська компанія НВП Спайтек провела випробування безпілотного авіаційного комплексу Windhover у найскладніших метеорологічних умовах у гімалайських горах в Індії: апарат підтвердив заявлені характеристики та показав високу надійність конструкції.

Про це повідомляє Експерт з посиланням на defence-ua.com.

Польоти виконувались при температурі нижче 25 градусів за Цельсієм в складних умовах – у горах був вітер, туман, мороз.

Як відбувалися випробування?

Злети здійснювались на висоті 5500 метрів над рівнем моря. До цього часу жоден з українських апаратів чи світових виробників не могли виконати польоти в подібних умовах. На подібній висоті не лише важко виконувати польоти, але й, навіть, вкрай складно знаходитись непідготовленим для цього особам.

БпАК Windhover підтвердив характеристики щодо дальності та часу польоту, а також щодо функціональних можливостей. При цьому апарат показав вкрай високу надійність та закладену міцність.

Успішно виконавши програму випробовувань, пілоти повернулись в Україну з багатим досвідом та новими ідеями.

Про безпілотник

БпАК Windhover призначений для вирішення завдань з аеророзвідки, патрулювання, картографування місцевості із можливістю передачі оперативної інформації та отримання точних географічних координат у режимі реального часу.

Особливостями Windhower є значна тривалість польоту, від 40 до 60 хв. При цьому забезпечується тактичний радіус використання апарату у 8 км, що є достатнім для забезпечення дій підрозділів тактичного рівня, а також політ у складних погодних умовах як в день, так і в ночі.

БПЛА Windhover забезпечує здійснення повністю контрольованих польотів на швидкостях до 80 км/год навіть за умов сильного вітру швидкістю до 15 м/сек при вологості повітря до 95 % та в різних температурних умовах – від -25 до +50 градусів. Це забезпечує можливість використання апарату в різних кліматичних зонах та умовах – і за активного застосування противником засобів РЕБ.

Мультикоптер оснащений теплвізійно-оптичним комплексом: містить Full HD відеокамеру з 18 кратним оптичним зумом та тепловізор 4-го покоління із 4-кратним цифровим зумом. Оптичний комплекс оснащений системою гіростабілізації, що дозволяє збільшити стабільність картинки, не зважаючи на рух коптера.

Програмно-апаратна частина комплексу дозволяє підключати будь-який пристрій, що підтримує протокол TCP/IP, а також забезпечує можливість швидкої інтеграції в інші системи керування. Для обміну інформацією використовується декілька каналів зв’язку, зокрема і повністю зашифрований – супутниковий канал, приймач ADS-B, передача даних через Інтернет. Віднеоінформація може передаватись у форматах 480p, 720p, 1080p. Також є можливість запису і збереження інформації в Full HD.

Крім того, Windhower забезпечує можливість оперативного аналізу отриманих даних та їхнього архівування, а також прив’язку всіх об’єктів, що відображаються, до географічних координат і часу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мільйонер сплутав адреси й перерахував $70 млн незнайомій людині

Чоловік втратив майже 70 мільйонів доларів через шахраїв, які створили підроблені облікові записи з адресами…

1 годину ago

Перша леді Китаю і відома співачка: Пен Ліюань уперше супроводжувала Сі Цзіньпіня в поїздці до Парижа

Президента Франції Еммануеля Макрона сфотографували на камеру, де він цілує руку дружині президента Китаю, коли…

1 годину ago

Не епілептичний напад: стали відомі нові подробиці смерті чоловіка в ТЦК Кривого Рогу

У Кривому Розі під час проходження військово-лікарської комісії в Саксаганському РТЦК та СП помер 44-річний…

1 годину ago

Агенти РФ готували замах на Зеленського: у СБУ розповіли шокувальний план вбивства (фото)

СБУ викрила мережу агентів 5 служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського. Про…

1 годину ago

«Зеленський надере дупу Путіну»: Стівен Кінг запропонував провести дуель між двома лідерами

Американський письменник Стівен Кінг вважає, що російському диктатору Володимиру Путіну і президент України Володимир Зеленський…

1 годину ago

Кадиров пообіцяв Росії взяти Одесу і Харків у травні

Лідер Чечні Рамзан Кадиров поскаржився: Росії необхідно взяти Одесу і Харків цим травнем, підкресливши, що…

1 годину ago