Новини

У самопроголошеному вірменському сепаратистському утворенні став “президентом” ставленик улюбленця Путіна

Днями у Карабаху відбулися так звані вибори – парламент на засіданні обрав нового главу Самвела Шахраманяна. Однак медіа, експерти та дипломати одностайні: зміни влади на суверенній частині Азербайджану, яку контролюють Москва та Єреван, не відбулося.

Путінський проксі і попередник Шахраманяна Араїк Арутюнян де-факто зберіг за собою повний контроль за регіоном.

Про це йдеться в матеріалі Уніан.

Як зазначають вірменські джерела, новий «президент» сепаратистів Шахраманян є креатурою свого попередника Арутюняна і повністю ним контролюється.

Тож «головою уряду» (держміністром) анклаву в Карабаху, за нового «президента», стане наближений до того ж Арутюняна. Основне завдання цього «глави уряду» – курування фінансово-економічного блоку. Таким чином, екс-президент залишає за собою контроль за бюджетом сепаратистів. Навіщо? Колишній найближчий соратник Арутюняна поширив листа, в якому зізнається, що саме з цього бюджету, коли був президентом, Арутюнян покривав витрати на елітні апартаменти, закордонні тури і дорогі подарунки для своєї єреванської коханки. Telegram-канал AZfront пояснює, що протягом багатьох років Арутюнян окрім  офіційної родини мав ще одну – не афішовану.

«Як випливає з опублікованого листа, перша дружина, Кристине Арутюнян, досі навіть не підозрювала про існування другої «дружини» свого чоловіка. Це Ліана Адамян. Вона відома журналістка та громадська активістка. За свідченням колишнього наближеного «екс-президента», Адамян проживає в шикарних апартаментах елітного житлового комплексу в Єревані ($1100 за кв м), регулярно літає за кордоном суто в бізнес-класі, і зупиняється виключно у найдорожчих готелях».

Є у біографії Арутюняна і українські сторінки. Він відкрито вітав усі загарбницькі плани Путіна, зокрема й окупацію Донбасу. Крім того, він висловив впевненість у тому, що російські миротворчі сили мають залишатися в Арцаху на постійній та безстроковій основі.

Той факт, що сепаратистська верхівка карабахського анклаву не визнана жодною цивілізованою країною світу, схоже, анітрохи не турбує як самих кремлівських проксі, так і місцеву пропаганду.

Ольга Степанова

Recent Posts

Удар “Іскандера”. У Росії заявили про враження української ЗРК Patriot на Дніпропетровщині

Міністерство оборони РФ опублікувало відео, як стверджується, знищення українського комплексу Patriot у Дніпропетровській області. Заявляється,…

7 хв. ago

Камала Харріс назвала Орбана, Путіна, Сі Цзіньпіна та Кім Чен Ына вбивцями та диктаторами

Віце-президент і кандидат у президенти США від Демократичної партії Камала Харріс назвала прем'єр-міністра Угорщини Віктора…

15 хв. ago

Меланія Трамп розповіла, як ужилася з дітьми чоловіка від попередніх стосунків

54-річна дружина кандидата в президенти США Меланія Трамп у своїй книзі мемуарів "Меланія" розповіла, як…

24 хв. ago

“Благословенна”: принц Гаррі дав рідкісний коментар про доньку Лілібет Діану

Принц Гаррі дав рідкісний коментар про свою доньку Лілібет. Про це пише Hello Magazine. Герцог Сассекський поділився…

33 хв. ago

Тільки в руки: прийнято постанову щодо вручення повісток від ТЦК Укрпоштою

Листи з позначкою «Повістка ТЦК» поштар зобов’язаний вручити особисто адресату. Відповідну Постанову ухвалив Кабінет Міністрів…

41 хв. ago

В Україні значно зросли “білі” зарплати: де платять найбільше

Збільшення офіційних зарплат в Україні пов'язане з нестачею робочої сили та війною, що призводить до структурних дисбалансів…

48 хв. ago