Новини

Україна набула членства в Міжнародній комісії з тестування водіїв

Україна набула членства в Міжнародній комісії з тестування водіїв, що сприятиме розширенню можливостей визнання українських посвідчень водія в інших країнах без складання іспитів.Сьогодні у День Європи Головний сервісний центр МВС став повноправним учасником в Міжнародній комісії з тестування водіїв CIECA, яка об’єднує компетентні органи та організації у сфері безпеки дорожнього руху та проведення теоретичних і практичних іспитів для отримання права керування транспортними засобами, інформує Портал МВС.

Членство в CIECA є особливо актуальним для Головного сервісного центру МВС з огляду на активізацію євроінтеграційних реформ в Україні. Воно пов’язано з набуттям Україною статусу кандидата на членство в Євросоюзі. Відтепер участь у Міжнародній комісії з тестування водіїв полегшить реалізацію низки уже запущених проєктів та підготовку нових нормативних актів, які дозволять наблизити законодавство України до положень законодавства ЄС у цій сфері.

Участь в Міжнародній комісії з тестування водіїв дозволить ефективніше запровадити в Україні стандарти ЄС та покращити процеси складання теоретичних та практичних іспитів, сприятиме розширенню можливостей визнання та обміну українських посвідчень водія в інших країнах без складання іспитів завдяки їх уніфікації. Адже саме об’єднання зусиль та конструктивна співпраця компетентних органів у цій сфері є запорукою досягнення ефективних результатів.

Ця міжнародна асоціація заснована у 1956 році в Гаазі, Нідерланди. На сьогодні CIECA об’єднує компетентні органи 38 країн світу, з яких 24 є членами Європейського Союзу.

Ольга Степанова

Recent Posts

Кім Чен Ин відвідав похорон пропагандиста, який створив культ особистості навколо його сім’ї

У КНДР помер Кім Кі Нам, колишній керівник комітету пропаганди Північної Кореї. Саме він створив…

6 хв. ago

Американський блогер безкоштовно роздасть 26 електромобілів Tesla

Блогер зі США Джиммі Дональдсон, більше відомий як MrBeast, вирішив розіграти 26 електромобілів Tesla. Таким чином…

15 хв. ago

Тисячі: Арахамія розповів, скількох ув’язнених можуть мобілізувати до армії

Потенційно до Сил оборони можуть мобілізувати від 15 до 20 тисяч українських ув'язнених. Про це, як пише "УП",…

27 хв. ago

Країни Європи накриває хвиля страйків: що потрібно знати українцям

У деяких європейських країнах розпочалися страйки на залізній дорозі та аеропортах. Це призведе до скасування поїздів. Крім того,…

34 хв. ago

У Раді заявили про посилення мобілізації: “Можна оштрафувати кожного військовозобов’язаного“

В Україні вирішили посилити мобілізацію. Стало відомо що штрафи для військовозобов'язаних чоловіків зросли у 5…

47 хв. ago

“Білий дим”: посли ЄС схвалили надання Україні коштів від заморожених російських активів

У середу, 8 травня, посли країн-членів Євросоюзу досягли згоди в передачі Україні надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених…

55 хв. ago