Новини

Росія продовжує зносити будинки, зруйновані внаслідок багатомісячної облоги Маріуполя

За час жорстокої облоги Росією південного міста України Маріуполя було серйозно пошкоджено понад 2 000 житлових будинків, близько половини з яких зараз повністю зруйновані.Про це повідомила у Telegram вимушена Маріупольська міська рада.

За словами Вадима Бойченка, мера Маріуполя, російська окупаційна влада вже розібрала 282 житлових будинки і планує знести ще 700.

“Знесення будинків – один із способів окупантів приховати свої злочини. Але як би вони не старалися, кожен військовий злочинець буде покараний”, – написала міська рада.

Зображення карти Google, опубліковані 26 квітня, показують стан Маріуполя до і після обстрілу, показуючи масштаби руйнувань, завданих колись мирному місту.

Російські війська інтенсивно бомбардують Маріуполь від початку повномасштабної війни Росії проти України. Місто окуповане з травня 2022 року.

16 березня виповнився рік з дня удару Росії по Маріупольському драматичному театру, в результаті якого загинули сотні цивільних осіб, що знаходилися в будівлі. Amnesty International назвала цей обстріл “явним воєнним злочином”.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Ірані почали молитися за здоров’я президента, гелікоптер якого зазнав аварії

В Ірані почали молитися за здоров’я президента Ебрагіма Раїсі. Як повідомляє агентство Tabnak, молитви проводяться у мазарі…

4 хв. ago

Росія відкриває новий фронт у війні в Україні, – USA Today

Новий російський наступ забрав кілометри територій поблизу Харкова, але надання нової зброї США та нездатність Росії…

16 хв. ago

Названо недорогі, але надійні авто: ви будете задоволені вибором

При виборі автомобіля багато людей прагнуть знайти баланс між надійністю та доступністю. На щастя, існує…

25 хв. ago

Повістку можуть вручити на роботі: Міноборони пояснило, що змінилося для тих, хто не у війську

В Україні 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Що змінилося – розповів речник Міністерства оборони…

36 хв. ago

Тайсон Фʼюрі пообіцяв приїхати в Україну з родиною (відео)

Англійський професійний боксер Тайсон Ф'юрі пообіцяв відвідати Україну, щоб побачитися з Олександром Усиком і його сім'єю після…

44 хв. ago

Кулінарний шедевр з “нічого”: таким салатом захочеться ласувати ціле літо

Любите смачні та ситні салати? Тоді пропонуємо приготувати смачну страву з пекінською капустою. Такий салат за рецептом "Добрих…

55 хв. ago