Новини

Вчені занепокоєні наслідками глобального потепління

Через глобальне потепління спостерігається танення льоду в Антарктиді, збільшення кількості лісових пожеж і вимирання коралових рифів.Вчені повідомили, що неофіційні рекорди середньої температури на планеті є відображенням того, як діяльність людини впливає на навколишнє середовище, інформує Associated Press.

«Посилення нагрівання нашої планети, викликане використанням викопного палива, не є несподіваним, але воно небезпечно для нас, людей, і для екосистем, від яких ми залежимо. Нам потрібно швидко це зупинити», – сказав професор Стефан Рамсторф з Потсдамського інституту дослідження впливу клімату.

Більшу частину планети вкривають океани. У квітні глобальна температура океану підскочила до 69,98 градусів за Фаренгейтом (21,1 градуса за Цельсієм). Нещодавно опубліковані дані Служби зміни клімату Copernicus задокументували «виключно високу» температуру океану в Північній Атлантиці з «екстремальними» хвилями морської спеки поблизу Ірландії, Великобританії та в Балтійському морі. Підвищення температури морської води призводить до вимирання коралових рифів і змін в екосистемах океану.

Продукти горіння від лісових пожеж призвели до небезпечного рівня якості повітря на сході Північної Америки. Вчені попереджають, що зміна клімату підвищить кількість, масштабність і інтенсивність лісових пожеж.

Вчені спостерігають, як морський лід в Антарктиді зменшується до рекордно низького рівня. Територія, що майже вчетверо перевищує площу Техасу, вже зникла з льодового покриву.

Раніше повідомлялося, що Іспанія страждає від «надзвичайної» посухи і просить по допомогу. Міністр сільського господарства Іспанії Луїс Планас написав єврокомісару з питань сільського господарства Янушу Войцеховському з проханням надати фінансову допомогу 890 000 сільськогосподарським робітникам Іспанії. Екстренне дослідження, проведене групою міжнародних вчених минулого тижня, показало, що рекордні квітневі температури в Іспанії, Португалії та північній Африці сталися ймовірно через кліматичні зміни, спричинені людиною, і були б майже неможливі в минулому.

Ольга Степанова

Recent Posts

Пенсіонерам віком від 65 років запровадили доплату до пенсії: на яку суму розраховувати

В Україні діє система пенсійного забезпечення, покликана підтримати громадян у похилому віці. Особлива увага приділяється…

2 хв. ago

До 1700 гривень штрафу: що тепер слід знати водіям про обслуговування авто

Олександр Метоліді, автор каналу "АВТО ПРОЕКТ", у своєму новому відео розглядає важливі зміни у правилах…

11 хв. ago

Окупанти вивели на чергування ракетний комплекс, здатний нести ядерну зброю

Ракетний комплекс стратегічного значення "Ярс", що здатний нести ядерну зброю, було виведено окупантами на бойове чергування в Новосибірську.…

20 хв. ago

Адвокати розповіли все про повістки Укрпоштою: повний розбір нових реалій

Через зміни в законодавстві, повістка в поштовій скриньці тепер може опинитися у кожного військовозобов'язаного громадянина України.  Розповідаємо,…

28 хв. ago

Дострокові пенсії за віком: кому не доведеться працювати до 60 років

Вихід на пенсію за віком в Україні можливий по досягненню 60 років та за умови…

37 хв. ago

У Києві лунають вибухи – працює ППО

У  Києві під час повітряної тривоги пролунали вибухи, які чутно по всьому місту.  Повітряні сили повідомили про…

41 хв. ago