Новини

За вкрадене збіжжя з держпідприємства можна сформувати танковий батальйон

На Чернігівщині державне підприємство «Іванівка» Національної Академії Агарних наук України не посіяло близько однієї тисячі гектарів площ.

Не через війну, а через минулорічний скандал з рейдерством і викраденням врожаю соняшника, що потягнуло за собою відсутність обігових коштів.

Сума викраденого немала – понад 150 мільйонів гривень, за які можна було б закупити, наприклад, 40 танків для ЗСУ. Натомість, як пише видання Vlasti.net, ці гроші осіли в кишенях одіозного нардепа Анатолія Гунька та його спільників по силовій гілці.

Як повідомляє видання FromUa,  на Чернігівщині державне підприємство «Дослідне господарство «Іванівка» Національної Академії Аграрних наук через минулорічне рейдерство не змогло засіяти близько однієї тисячі гектарів площ. Це – третина від усіх посівних площ, яка наразі заростає бур’янами, хоча тут не було бойових дій і сіяти могли. Ті державні землі, які все ж вдалося посіяти, як стверджують місцеві, обробив і засіяв «якийсь депутат».

Швидше за все мова йде про народного депутата Анатолія Гунька, який ще до війни засвітився у рейдерському скандалі і якому закидали покривання викрадення врожаю соняшника на суму в понад 150 мільйонів гривень, стверджують журналісти.

Наразі Лариса Хотинченко обриває різні державні «гарячі лінії», аби розповісти про ситуацію, що склалася у її рідному селі. Каже, що хоче достукатися до Президента України, а нині принаймні її заяву подали до Кабінету Міністрів України.

Джерело

Ольга Степанова

Recent Posts

У Німеччині пропонують збивати російські ракети над Західною Україною з території країн НАТО

Депутати Бундестагу Німеччини з партії канцлера Олафа Шольца вважали за можливе захистити небо України з…

1 хв. ago

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

2 години ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

4 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

5 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

5 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

5 години ago