Новини

Українці здобули Пулітцерівську премію за репортажі про вторгнення РФ в Україну

Українські репортери Євген Малолєтка, Мстислав Чернов, Василина Степаненко, а також Станіслав Козлюк змогли здобути найпрестижнішу в США нагороду в галузі журналістики.У Сполучених Штатах відбулося вручення Пулітцерівської премії. Команди видань Associated Press та видання The New York Times, учасниками яких були українці, здобули нагороди. Про це йдеться на акаунті премії у Twitter.

Зокрема, український фотокореспондент, який працював у складі команди Associated Press, отримали нагороду в номінації “Новинна фотографія”.

“За унікальні та термінові кадри перших тижнів російського вторгнення в Україну, в тому числі спустошення Маріуполя після відходу інших організацій новин, жертв обстрілів громадянської інфраструктури та стійкості українського народу”, — йдеться на сайті премії.

Українські поліцейські та співробітники МНС евакуювали 32-річну вагітну Ірину Калініну з пологового будинку, який постраждав внаслідок авіаудару РФ у МаріуполіФото: Євген МалолєткаКрім того, фотокореспондент Малолєтка, відеожурналіст Мстислав Чернов та відеопродюсер Василиса Степаненко з Associated Press також отримали нагороду “За служіння суспільству”.

“Сміливі репортажі з обложеного Маріуполя, які стали свідками різанини мирних жителів під час вторгнення Росії в Україну”, — сказано в повідомленні.

Також український фотокореспондент Станіслав Козлюк, котрий працював у команді видання The New York Times, отримав нагороду у номінації “Міжнародний репортаж”.

“За безкомпромісне висвітлення вторгнення Росії в Україну, включаючи восьмимісячне розслідування загибелі українців у місті Буча та російського підрозділу, відповідального за ці вбивства”, — йдеться на сайті премії.

Глава українського Інституту масової інформації Оксана Романюк привітала українських журналістів.

Що таке Пулітцерівська премія

Це одна з найпрестижніших премій у США в галузі літератури, журналістики, музики та театру. Була заснована у 1903 році після смерті газетного магната та журналіста Джозефа Пулітцера. З 1917 року премія вручається щорічно першого понеділка травня піклувальниками Колумбійського університету в Нью-Йорку. Розмір премії на цей час – 15 тисяч доларів.

Ольга Степанова

Recent Posts

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

3 хв. ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

14 хв. ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

22 хв. ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

33 хв. ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

42 хв. ago

“Любов переможе”: депутатка Марія Мезенцева вийшла заміж

34-річна українська депутатка від "Слуги народу" Марія Мезенцева вийшла заміж та показала весільні кадри. Фото…

54 хв. ago